Спеціально для Татьянки розміщую тут фото курчат "з великих яєць" Правда, потрапило у кадр одне "експериментальне", я тільки на фото побачив (крайнє справа). Все, більше "експериментальних" цього року не буде, це так, було 2 яйця і шкода було, щоб пропали. Тепер ті курки пересаджені до "правильного" півня і несуть "правильні" яйця А поки що дивимось фото: [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Татьянка V.I.P.
Ваше ім'я : Татьяна Місто, область : Шостка, Сумская область Повідомлення : 1667 Дата реєстрації : 11.11.2015 Вік : 41 Нагороди :
Народ, а що ніхто не ділиться своїми успіхами (неуспіхами) у розведенні араукан? Михалич, є ще вони у Вас чи розчарували і поїхали до нового господаря? Чи наробили метисів з ними? Таня, як в тебе? Чим серце заспокоїш?
Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
В мене теж араукановодство потрохи налагоджується. Півні, які хворіли, виздоровіли. Тепер якби ще курки краще неслись В мене ще так не неслись жодного року. Вирішив, що вони зажиріли (ккорм весь час давав вволю) і трохи урізав пайку. Тепер, поки приїду, годівниці порожні. Кури стали жвавішими, вже реагують на мене, а раніше сиділи на паличках, на хазяїна - нуль уваги Став давати м'ясо, то ще й не дуже їдять Яєць поки не побільшало, ждемс...
Сергій Захоплений птахівник
Ваше ім'я : Сергій Місто, область : Київ Повідомлення : 482 Дата реєстрації : 08.07.2015 Вік : 57 Нагороди :
Аааа... ще кропиву даю... Теж не дуже їдять... А зозулястим, які ще не знесли мені жодного яйця, даю емалірувану кружку ккорму на 4 морди в день. І кропиву. Ті кропиву теж виїдають. Хоч яєць нести не стали, зате корму тратиться менше, хоч щось хороше...
Татьянка V.I.P.
Ваше ім'я : Татьяна Місто, область : Шостка, Сумская область Повідомлення : 1667 Дата реєстрації : 11.11.2015 Вік : 41 Нагороди :
Вот и хорошо! Курочкам тоже после зимы время надо прийти в себя, восстановится... Я тоже своим на 4 клюва даю кружечку кк в день, но они такие страшнючие после зимы, им теперь обростать придется месяца два.
Ваше ім'я : Сергій Місто, область : Київ Повідомлення : 482 Дата реєстрації : 08.07.2015 Вік : 57 Нагороди :
Та... мені здається, що мій дозріє лише на шашлик... Я тобі іншого подарую, як будуть підростати... Бо той щось сильно довго зріє... як би не перезрів...
Татьянка V.I.P.
Там із щіточками така штука... Вони можуть бути в прихованому стані... Це я ніде не читав, з власного досвіду. Перші мої чорні араукани були без щіточок.
Але вони стали давати курчат із щіточками. Найкращий результат по щіточкам в мене був, коли я ставив півень із щіточками*курки без. Курок із щіточками якось тоді не вивелось. Від такого поєднання було багато курчат із симетричними добре вираженими щіточками. Зараз в стаді 4 курки із ткими щіточками, але курчат із щіточками ще не було. Правда, я майже не інкубував араукан, розбирали всі яйця. Інкубувати став лише, коли захворіли півні і стала проблема з оплодом. Ось зараз будуть перші результати. Побачимо...
Аааа... одна курка на тому фото із щіточками... Зараз роздивився... Але я знеї яєць щось не взяв тоді, хоча була велика надія. Вона, здається, захворіла і здохла або ще щось. Пам'ятаю, що в стаді залишились лише курки без щіточок...
Шось ніхто в темі не пише, напишу я... В мене з арауканами ще краще покращилось... Півні, які хворіли, виздоровіли і стали активними, курки стали краще нестись. Вірніше, курки дикого окрасу і раніше добре неслись, але квоктали часто. Ну і тепер так - як не квокчуть, то несуться... Підростають курчата експериментальної араукани (помісь палевої і дикого окрасу), треба буде якось сфотографувати і виставити. І, головна новина - занеслись зозулясті араукани. Правда, лише 2 курки з 3-х, але це вже - перемога! Я цього дуже довго чекав... Врешті заморився чекати і вирішив продати цю сім'ю: зозулястий не дуже мій колір, та ще не несуться, тільки місце займають і корм жеруть Але все не було часу, щоб зробити гарні фото для продажного оголошення, подзвонив одному знайомому, любителю зозулястих, йому не треба... А тим часом курки занеслись... Та ще такі яйця гарного насиченого кольору! Але справа не в яйцях...В даному випадку... Я ж сформував стадо із 3-х особин із щіточками (півень і 2 курки. 1 - без).Тепер мені цікаво перевірити, чи правда будуть гинути курчата в яйці і відразу після виводу? І, друге - хочу отримати зозулястих араукан гомозиготних по кольору. Я раніше якось цим не переймався і навіть про це не думав, а у гомозиготних по кольору зозулястих араукан півень значно світліший від курок, що дуже зручно: можна бачити півників відразу після виведення. Коротше, я цих курей "перепросив ", продажа іх відмінена, тепер кладу всі їх яйця в інкубатор. Побачимо, що вийде. Ще одна хороша (для мене) новина - я нарешті добився 100% оплоду. Араукани нарешті показали себе "у всій красі" Отакі ось справи...
Уляна Куратор форуму
Ваше ім'я : Уляна Місто, область : УкраЇна, ЛьвІв Повідомлення : 4243 Дата реєстрації : 30.04.2015 Вік : 48 Нагороди :
Михалич мабуть був би здивований, якби я, користуючись правами модератора, які він мені дав у цій темі, видалив би останні пости (скан з журналу "ПХ") як повну (ну майже) маячню (рос. - "брєд"). Але видаляти не буду, а просто прокоментую, щоб показати, що навіть в поважних журналах пишуть всяку фігню. 1.Араукани не були у індіанців араукана, а виведені американцями; 2.Предки араукан жили у індіанців МАПУЧЕ, а не араукан; 3.Те, що безхвостих араукан визнають лише в Голандії - ПОВНА МАЯЧНЯ. Вони такими виведені з самого початку і такими внесені в Американський стандарт. 4.Хвостата араукана - зовсім ІНША ПОРОДА, виведена в Британії на основі безхвостої. В Британії на сьогоднішній день існує 2 стандарти на 2 породи араукан - на безхвосту і на хвостату. Чи визнана хвостата араукана в інших країніх, мені не відомо. 5.Не зрозуміло, стандарт якої країни використовувався при описі даної породи в статті; 6.Не зрозуміло, до чого там фото інших безхвостих курей, якщо стаття називається "АРАУКАНА". Якби стаття називалась "Безхвості породи курей", тоді да, а так - не зрозуміло. Важко було знайти десь ще пару фот араукан? Підсумовуючи вище сказане, можна зробити висновок, що стаття - повне ..., яка вводить в оману необізнаних людей. І потім такі статті перепощуються з ресурсу на ресурс як джерело інформації...
Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
Спочатку, як і обіцяв, покажу тут яйця зозулястих араукан. Умовні позначки: АЗ - араукана зозуляста; АД - араукана дикого окрасу, АЧ - араукана чорна. Фото моє, фотошоп не застосовував...
Що стосується зозулястих араукан... Цього року залишив собі 3 курки і півня. Лише 1 курка без щіточок, решта - виставкові, щіточки з 2-х сторін, симетричні, в однієї курки досить великі... [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Вирішив перевірити, чи правда те, що пишуть, що від 2-х особин із щіточками курчата будуть гинути ще в яйці або відразу після виводу. Для цієї сім'ї - правда. З усіх їх яєць, що я клав на інкубацію, вивелось (поки що) лише 1(!) курча, зате з 2-ма великими щіточками... Я вдоволений результатом, продовжую інкубувати...
Хочу тут сказати про таке явище у розведенні курей (і не тільки араукан), як "генетична обтяженість" - термін мій. Це коли з яєць якоїсь курки курчата або не виводяться, або виводяться і дохнуть чи хворіють. Якщо з арауканами це можна списати на дію напівлетальних генів 9якщо кури із щіточками), то по іншим породам - ні. Але тут - про араукан. Стали нестись кури і 1 стала нести достатньо крупні яйця. Я не важив, але на вигляд - більше 60 г. До 70, мабуть. Я їх не продавав, думаю, розведу собі таких курей. А з них... не виводяться курчата (кури і півень БЕЗ щіточок). Аж тут вивелись. 3 штуки. 1 захворіло Мареком і здохло, інше - нічим не хворіє, але й не росте (зупинило ріст десь у віці 1 місяця), у третього - роздуло воло, як у пекінської качки і бачу, воно вже відстає у рості. Є ще 1 така курка - виставкова, з щіточками, яйце досить крупне. 1 півня поставив до неї (без щіточок) - не виводяться курчата, другого (без щіточок) - не виводяться або майже не виводяться. Поставив третього (з 1 щіточкою) - стали виводитись. Правда, без щіточок або їх, може, ще не видно, бо малі. Так що треба підбирати пари...
Покажу тут т.з. "експериментальних" араукан. Хто читає цю тему, можливо пам'ятає, що це - гібриди палевого півня і курки дикого окрасу. Курчата вишли досить різнотипними за окрасом, 1 курочка із 2-ма щіточками, 1 - з однією, інші - без щіточок, а деякі - без бороди. Ось деякі з них: [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
А це - півники... залишив собі 3 молодих півні (на всякий випадок). "Всякий випадок" не настав, тож виставив їх на продаж. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Михалич Ветеран форуму