|
|
Автор | Повідомлення |
---|
АлександраЯ Майстриня форуму
Повідомлення : 1873 Дата реєстрації : 19.06.2015
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 21.07.16 21:26 | |
| Татьянка, поздравляю с долгожданным ) событием!!!
|
|
| |
Татьянка V.I.P.
Ваше ім'я : Татьяна Місто, область : Шостка, Сумская область Повідомлення : 1667 Дата реєстрації : 11.11.2015 Вік : 41 Нагороди :
| |
| |
Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 30.08.16 12:12 | |
| |
|
| |
Сергій Захоплений птахівник
Ваше ім'я : Сергій Місто, область : Київ Повідомлення : 482 Дата реєстрації : 08.07.2015 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 31.08.16 9:30 | |
| Дякую, Михалич!
|
|
| |
Ваше ім'я : Сергій Місто, область : Київ Повідомлення : 482 Дата реєстрації : 08.07.2015 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 31.08.16 9:47 | |
| |
|
| |
Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 31.08.16 10:04 | |
| - Сергій пише:
- Пограємося в кольори араукан
...мне лично очень нравится такой окрас оперения...
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 31.08.16 10:16 | |
| - Михалыч пише:
- ...мне лично очень нравится такой окрас оперения... класс!
і мені... Я раніше такого окрасу в араукан не зустрічав навіть на картинках...Горить на сонці... Такий собі арауканський нью-гемпшир або гемпширський араукан Курок такого окрасу в мене нема, спробую їх отримати через дикий окрас...
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 09.09.16 13:35 | |
| Ну що, шановні любителі породи араукана. Прийшла осінь і кожен щось встиг виростити по цій породі. Хваліться, хто що виростив Виставок спеціалізованих по цій породі в нас, поки що, нема, тож пропоную зробити таку собі віртуальну виставку - показати хто чого досяг за літо, якщо, звісно, є що показати.
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 09.09.16 13:49 | |
| - Сергій пише:
- показати хто чого досяг за літо, якщо, звісно, є що показати
...давайте уже : Сергей, не томите, показывайте... - Сергій пише:
- шановні любителі породи араукана
...кстати, может у кого есть курочки черного окраса?..мне нужно для одного эксперимента...
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 09.09.16 13:56 | |
| - Михалыч пише:
- ...давайте уже Сергей, не томите, показывайте...
Ще не сфотографував. Думав, може в когось вже є фото. А я своїх, може, на вихідні сфотографую. - Михалыч пише:
- ..кстати, может у кого есть курочки черного окраса?..мне нужно для одного эксперимента...
В мене є. І молоді, і переярі і 2014 року. А що за експеримент? Із синьдянем будете схрещувати?
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 09.09.16 14:09 | |
| - Сергій пише:
- А я своїх, може, на вихідні сфотографую
...ждём : - Сергій пише:
- В мене є. І молоді, і переярі і 2014 року.
...если есть возможность и желание поделиться то напишите в личку, пожалуйста... - Сергій пише:
- А що за експеримент? Із синьдянем будете схрещувати?
...да, петухов ССД много лишних, то почему не попробовать - интересно, что получится...
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 09.09.16 14:23 | |
| - Михалыч пише:
- ..да, петухов ССД много лишних, то почему не попробовать - интересно, что получится...
То можна взяти півня араукана. Ефект той же, тільки 1 півень дасть більше "посівного матеріалу", ніж стадо курок. Бо курок потрібно буде купувати якусь кількість...
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 09.09.16 14:23 | |
| Але і з курками проблеми теж нема...
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 10.09.16 14:32 | |
| |
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 10.09.16 14:37 | |
| |
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 10.09.16 14:37 | |
| |
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 10.09.16 14:40 | |
| |
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 10.09.16 14:41 | |
| |
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 10.09.16 14:42 | |
| |
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 11:54 | |
| Дякую, Михалич, за фото і відео, я якраз про це думав...Думав, бо виникло одне питання...Але до нього пізніше...
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 11:57 | |
| В мене є пропозиція: для хвостатої англійської араукани відкрити нову тему і все, що стосується цієї породи, перенести туди. Все-таки це зовсім інша порода, ніж безхвоста араукана.
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 12:04 | |
| Перш ніж перейти до обговорення особливостей зовнішності араукани, я хотів би ще раз нагадати про її м'ясні якості. Нагадати, бо тільки вчора забив 1-річного півня, який дав дуже гарну тушку. Ось вона: [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 12:11 | |
| Зрозуміло, що араукана не та порода, яку тримають заради м'яса, більше, мабуть, декоративна, але і тушки вона дає цілком достойні. Їх просто приємно взяти до рук і є що їсти. Кури не мають гігантських розмірів, але міцні, збиті, м'ясисті. Вага тушки, що на попередньому фото без потрохів, становила 2,4 кг, живим півня я не важив, думаю, в межах 3 кг.
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 12:16 | |
| - Сергій пише:
- В мене є пропозиція: для хвостатої англійської араукани відкрити нову тему і все, що стосується цієї породи, перенести туди. Все-таки це зовсім інша порода, ніж безхвоста араукана.
создавайте тему...
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| |
| |
Михалич Ветеран форуму
| |
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 12:32 | |
| Тепер щодо питання, яке в мене виникло і на яке я, поки що, не знайшов відповіді. Безхвості араукани, якщо придивитись, розрізняються за формою тіла. Це помітно, якщо подивитись на їх задню частину, там, де хвіст. В одних цей кут (між спиною і животом) наближається до прямого, а є араукани з більш короткою спиною, в яких форма тіла нагадує овал. Яка форма тіла більш правильна? Я чого зацікавився цим, бо в мене деякі курчата є з овальною формою тіла. Думаю, а цікаво, як там "у них", на що звертають увагу при оцінці птиці і чи враховують форму тіла? Як видно з посту 122, на виставках там є такі й такі (зверніть увагу на форму тіла півні на 1.00 хвилині і на 1,59 хв), тільки чи як оцінюється форма тіла, поки що, не відомо...
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 12:34 | |
| - Михалыч пише:
- Я - за создавайте тему...
Створити тему для мене не проблема, але перенести матеріали в неї з цієї теми я не можу...
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 12:47 | |
| - Сергій пише:
- Створити тему для мене не проблема, але перенести матеріали в неї з цієї теми я не можу...
...новая тема про хвостатых Араукан - [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 12:58 | |
| - Михалыч пише:
- ..новая тема про хвостатых Араукан - Араукана / English Araucana
Дякую. Може, назвати "Араукана хвастата/English Araucana"? Людям так буде більш зрозуміло...
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 13:05 | |
| - Сергій пише:
- Тепер щодо питання, яке в мене виникло і на яке я, поки що, не знайшов відповіді.
...тоже 3-4 года назад пытался разобраться по Арауканам и пришёл к выводу, что нет единого эталона по данной птице (хоть с хвостом, хоть бесхвостые)...разница большая в стандартах разных стран (бесхвостые только у немцев) по многим параметрам...если по карликовым немцы более-менее выровняли, то стандарту очень много вопросов - вес, постановка корпуса, яйценоскость... ...наглядно это видно по тональности окраски скорлупы яиц Араукана (выкладывал выше в теме)... ...общее у карликовых и стандартных Араукан - это так называемый летальный ген смертности у кур "...Летальный ген у кур Араукана - это ген, контролирующий проявление признака кисточек (tufts). Это давно известная история: т.н. целенаправленный "уход" от летальных генов, но сохранение нового интересного признака (голубая скорлупа). В данном случае американцы создали кур Амераукана (ушли от кисточек и оставили баки и бороду, оставили хвост, чтобы не мучиться с оплодотворенностью), англичане сделали кур Кремовый Легбар, добавив аутосексность и убрав баки с бородой..." "...Araucanas - бесхвостые‚ они не имеют хвоста, не имею даже остатка хвоста, и даже маслянной железы. Эта черта вызвана автосомальным доминирующим, несмертельным геном. И хотя ген несмертелен,он все равно производит свой эфект на фертильность, потому что нехватка подвижных хвостов может создать трудность в поддержании физического контакта, необходимого для оплодотворения. Некоторые селекционеры урезают пух вокруг клоаки, чтобы помочь физическому контакту. Но другие селекционеры нашли, что, если ничего не подрезать и позволять природе брать ее курс в течение долгого времени‚ то фертильность увеличится. Третьи селекционеры делают ошибку‚ спаривая бесхвостую птицу с хвостатой птицей, чтобы увеличить фертильность. Если бесхвостая птица будет herterozygous (носительницей одной копии бесхвостого гена), то выведенные цыплята будут 50 % бесхвостые и 50 % хвостатые. Однако, многие из этих бесхвостых цыплят будут частично бесхвостые‚ с несколькими перьями хвоста‚ торчащими в разные стороны‚ под разными углами, создавая уродливую птицу. Это происходит из за того‚ что "бесхвостый" модифицирующий ген все равно существует‚ и при скрещивании с хвостатой птицей передается потомству. Размножая только homozygous бесхвостую с homozygous бесхвостой, в течение долгого времени этот ген модификатор исчезает..."
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 13:18 | |
| Тепер про моїх араукан. Фотографій я на вихідні не наробив, поки що буду описувати словами. Взагалі цей рік по птиці (і по арауканам зокрема) в мене дуже вдалий. Якось цього року і в інкубаторі курчата виводяться (а, може, я нарешті, навчився виводити? ) і курчата не дохнуть і гарно ростуть. Для тих, хто не знає, я вирощую курчат без всяких випойок і антибіотиків і в деякі роки мав значний падіж у стаді. Цього року - ТТТ, чи це в моїх курей настільки зміцнів імунітет, що їх вже нічого не бере, чи просто удача, не знаю. По арауканам конкретно - цього року я навиводив достатньо багато виставкових (ідеал - безхвоста і з 2-ма симетричними щіточками) курчат, хоча отримати таких курчат вважається великою рідкістю, я десь навіть чув вираз "1 із 100", але в мене получилось. Секрет невеликий: минулого року я позалишав на насіння півнів із щіточками. На наступний рік планую укомплектувати стадо араукан переважно із таких (ідеальних) курок і півнів. Подивлюсь, що в мене з цього вийде. В інеті багато страшних статей про напівлетальні гени, що відповідають за щіточки, що від таких пар не виводяться курчата, але в мене раніше виводились. Було 2 пари пшеничних араукан, всі із щіточками і чудово давали потомство, багато із симетричними щіточками. Коротше, треба пробувати і все вийде
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 13:26 | |
| Михалич, звідки цитати? Бо буду зараз полемізувати, хоч треба знати з ким?
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 13:28 | |
| - Сергій пише:
- звідки цитати?
...с какого форума - разговоры/споры о оплоде Араукан... - Сергій пише:
- Бо буду зараз полемізувати, хоч треба знати з ким?
...давайте просто обсудим исходя из Вашего большого опыта по данной птице... ...я периодически держал Араукан, но никогда серьёзно не вникал в особенности породы...
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 14:02 | |
| |
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 14:03 | |
| |
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 14:04 | |
| |
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 14:05 | |
| |
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 14:09 | |
| - Михалыч пише:
- ...давайте просто обсудим исходя из Вашего большого опыта по данной птице...
В мене досвід по араукані не такий вже й великий - років 5 всього. Завів її як дивину, курку, що несе голубі яйця (голубих яєць я раніше не бачив, тож закортіло подивитись ). Подивився Яйця виявились блакитнуваті (я думав, вони зовсім сині ). Оцінив її м'ясні якості Начитавшись страшних історій про напівлетальні гени, що відповідають за щіточки, вирішив ними (щіточками) не заморочуватись, раз курчата не виживають. Між іншим, багато арауканолюбів в Європі, як я бачив, думають так само і тримають араукан лише з бородою. А потім...Я здається, писав, може, не не цьому форумі - почали в мене від диких араукан плодитись пшеничні курчата, та всі із щіточками. Я вже зажурився, хотів цей окрас зберегти, а з ким парувати, як всі із щіточками? Аж на одному форумі прочитав, що "летали нужно проверять" і вирішив так зробити. Посадив цих курей разом і брав від них яйця для інкубації. Курчата виводились нормально, як із гарними 2-сторонніми щіточками, так і зовсім голоморді (без щіточок і без бороди). Ось ці курчата: [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 14:12 | |
| |
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| |
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 14:14 | |
| |
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 14:15 | |
| |
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 14:26 | |
| Дякую, Михалич, за фото з виставок. Знати ще б, що і як там оцінюється. Отже, я продовжу. Зараз я напишу про те, що пишуть про розведення араукан в інтернеті і порівняю із своїм невеликим досвідом. 1. Про безхвостість. "Бесхвостость полулетальный доминантный ген Rp. Rp Rp = бесхвостость за счет сращения хвотстовых позвонков или отсутствие нескольких хвостовых позвонков. 20-30% летальность на 17-21 день инкубации и 10-20% летальность молодняка до 2-х месячного возраста." Причому існує просто безхвостість [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]і подвійна безхвостість [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання](фото з інету)
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 14:31 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Що означає простою мовою " полулетальный доминантный ген Rp."? Це означає, що якщо одна особина має такий напівлетальний ген і інша, то їх потомство матиме пару летальних алелів і не виживе. Я не можу сказати точно, з якої причини гинуть курчата під час інкубації (для цього існує багато причин, не тільки напівлетальні гени), але після виведення і до 2-х місяців вони можуть зберігатись 100%, тобто жодне курча від пари безхвостих батьків не гине. Така практика (в мене).
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 14:39 | |
| - Сергій пише:
- Знати ще б, що і як там оцінюється
...выделил оценку в баллах "96" - на картинке...посмотрите у всех разные оценки... ...оценивается примерно так - Scale of Points Type and carriage 20 Crest and muffling 25 Comb 10 Other head points 5 Feet and legs 5 Colour 20 Condition & handling 15 100[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 14:49 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) 2. Про щіточки.
"Вообще разведение араукан самое сложное, потому что они имеют в своей генетике целых два полулетальных гена (бесхвостость и пучки по бокам). Поэтому выход идеальных араукан (бесхвостых и с правильными одинаковыми пучками) очень низкий (5-15%) при правильном подходе к разведению."
"Да еще есть у породы Араукана торчащие с боков головы пучки перьев. Это аутосомный полулетальный доминантный ген Et. Существует большая изменчивость размеров и форм этих пучков. К сожалению, многие гетерозиготные Et et птицы имеют неодинаковые, маленькие/очень большие или только односторонние пучки. Et Et гомозиготный 100% летальность в эмбриональный период на 17-19 деь инкубации, хотя некоторые могут вылупится, но они нежизнеспособные. Et et гетерозиготный с пучками перьев, но 20-25% также умрут на 20-21 день инкубации. et et гладкое оперение без торчащих пучков перьев."
Перекладаю простими словами: Ген Et - домінантний напівлетальний. EtEt - особини гинуть ще в яйці, ті гарні виставкові екземпляри з симетричними щіточками мають геном Et et. Якщо схрестити між собою 2-х таких особин, то (малюємо решітку Пенета) 25% курчат від них (Et Et) загине ще в яйці, 50% будуть мати геном Et et, тобто щіточки, розвинені в тій чи іншій мірі і 25% будуть et et - без щіточок. Як результат інкубації із 100 запліднених яєць при інших гарних умовах ми матимемо 50 курчат із щіточками і 25 без. Не погано, як на мене, тож не варто боятись курей із щіточками, зате це дуже гарно потім виростити таку курку. Це - теорія, практика показує, що цілком можливо отримувати достатню кількість виставкових курчат від виставкових батьків.
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 15:00 | |
| Ще про одне хочу тут сказати, що стосується араукани - про їх "погану запліднюваність". Це - дурниця. Півні араукани дуже сексуально активні, іноді аж занадто. Весь секрет - в інтимній стрижці. Її треба робити перед початком племінного сезону і потім кожні 2 тижні перевіряти. Кури (півні) можуть заростати і тоді, відповідно, запліднюваність падатиме. Якщо все робити правильно, запліднюваність буде доходити до 100% і триматись так весь сезон. Якщо не робити стрижку, або зробити 1 раз і все, то потім не варто нарікати на поганий оплод. Коротше, треба "побавитися" з курми, приділити їм час і увагу і отримаєте результат. Зате коли ви отримаєте виставковий екземпляр араукани, це ні в яке порівняння не йде по вигляду ні з хвостатою арауканою, ні з легбаром, ні з іншою подібною породою.
|
|
| |
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 15:43 | |
| - Михалыч пише:
- Scale of Points
Type and carriage 20 Crest and muffling 25 Comb 10 Other head points 5 Feet and legs 5 Colour 20 Condition & handling 15 100 Та це зрозуміло. Цікаво було б дізнатись, за що конкретно знімають бали. Наприклад, гребінь максимально оцінюється в 10 балів. А який гребінь на 9 чи 8 балів? І так все. Але щоб це дізнатись, треба їхати на виставку і розмовляти із суддями. Просто цікаво дізнатись, яку оцінку отримали б мої кури на такій виставці.
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 15:52 | |
| - Сергій пише:
- Цікаво було б дізнатись, за що конкретно знімають бали
Serious defects or disqualificationsCut-away breast. Roach back. Wry or squirrel tail. Crest too small or too large, e.g. Poland type. Absence of crest or muffling. Comb other than of pea type. Comb lopped or twisted. Any comb other than minimal in female. Pearl eye. Feathered legs. Legs other than standard colour. Uneven or splashed breast colour. In males white base in tail. In lavenders any straw or brassy tinge. - Сергій пише:
- Але щоб це дізнатись, треба їхати на виставку і розмовляти із суддями. Просто цікаво дізнатись, яку оцінку отримали б мої кури на такій виставці.
...и при этом у экспертов/судей иногда разные трактовки начисления/снятия баллов...
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Араукана, Araucana - безхвостые куры 12.09.16 15:54 | |
| - Сергій пише:
- априклад, гребінь максимально оцінюється в 10 балів. А який гребінь на 9 чи 8 балів?
Недопустимые недостатки Кур породы Араукана.Слишком крупные; неуклюжая или угловатая фигура; короткая, сильно понижающаяся спина; слишком узкое и острое окончание корпуса; заваленный гороховидный гребень; сильно выраженная борода и манжетка; перьевые пучки с одной стороны; полностью развитый хвостовой позвонок; при оценке яиц другая окраска скорлупы.
|
|
| |
| Араукана, Araucana - безхвостые куры | |
|