|
|
Автор | Повідомлення |
---|
Сергій Захоплений птахівник
Повідомлення : 482 Дата реєстрації : 08.07.2015
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 9:53 | |
| Ще одне...Хотів я спробувати використати бентамок як "біологічну зброю" В плані - вони йдуть на город, визбирують там слимаків і, через свої малі розміри, шкоди не роблять. Але, поки що, маю від'ємний досвід такої задумки. Перше - про слимаки. Бентамок треба привчати, щоб вони їх їли. Без науки - в мене з 14 бентамок слимаків стала їсти лише 1, інші зачудовано на них дивились. Друге - "не роблять шкоди в городі через малі розміри". Роблять. В мене роблять. Їдять огірки і помідори (плоди, навіть зелені), виїли всю зелень, обгризли листя з малого персика, а гребуть... як трактори... Щоб вони не робили шкоди на городі, мабуть треба знайти співвідношення кількість бентамок/площа городу і тоді все буде добре. В мене у вольєрі (з городом) 14 бентамок (13+1), то шкода значна. Наступного року не пускатиму їх на город.
|
|
| |
Ваше ім'я : Сергій Місто, область : Київ Повідомлення : 482 Дата реєстрації : 08.07.2015 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 10:01 | |
| - lykas пише:
- и все им условия и солнышко и травка-зерно, только что веером на них не машу))). Зимой и весной неслись регулярно .
Кури якого віку?
|
|
| |
Ваше ім'я : Сергій Місто, область : Київ Повідомлення : 482 Дата реєстрації : 08.07.2015 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 10:15 | |
| - Reinalda пише:
- может тогда из-за жары вывод не получился. Очень жарко на улице было и в помещении, где инкубатор стоял.
Може бути. У спеку в інкубаторах лампи (тени) працюють ледь-ледь. А їх робота напряму пов'язана з вологістю в інкубаторі (лампи нагрівають воду у ванночках, збільшують випаровування). Якщо інкубатор не обладнаний датчиками вологості, то зниження в ньому вологості можна не помітити, від цього й гірший вивід. Ну, це як варіант. Для не виводу курчат існує море причин.І навпаки: в холодному приміщенні лампи весь час працюють і може бути завелика вологість.
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 11:08 | |
| - Сергій пише:
- Ось і маю лінію яйценоских бентамок...
...с учётом веса (за 1 кг) к ним можно, например, подмешивать отбраковку Вельзумера карликового, Леггорна карликового и карликовых Итальянских и будет хорошая яйценоскость...
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 12:21 | |
| - Михалыч пише:
- ...с учётом веса (за 1 кг) к ним можно, например, подмешивать отбраковку Вельзумера карликового, Леггорна карликового и карликовых Итальянских и будет хорошая яйценоскость...
Так в них і так гарна яйценоскість, я навіть не впевнений що вищеназвані породи дадуть кращу. Яйценоскість же не абсолютна величина, а в конкретних умовах. Може якась суперяйценоска порода або крос в моїх умовах будуть нестись погано. Таке теж було. А ці несуться. В моїх умовах. Стійкі до стресу ( в чому я сумніваюсь щодо легорна або італійської). Не канібалять (в клітці), що для мене теж важливо. Та ще й вибраковку вищеназваних порід спробуй знайти в Україні. Карликовий вельзумер крупніший, хоча, по літературі, добре несеться, про продуктивність карликового легорна (не В 33) та італійської нічого не чув. Думаю, посередня. А В 33 теж крупніший, канібалить, дикуватий, білий. А хочеться погратися з фарбами. Ні, поки що, нічого мішати не буду (від добра добра не шукають). Розведу їх більше, подивлюсь цікаві окраси, які вищепляться, позбавлю від повільного обростання курчат. А так я ними дуже вдоволений. Це в клітці вони таке дають, а випусти їх у двір, вони ще краще себе покажуть. Ні, буду, поки що, розводити цих...
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 12:32 | |
| Спеціально клікнув на OLX "леггорн", "італійська", "вельзумер". Тільки по леггорну знайшов 1 оголошення карликову форму, та й то, мабуть, В-33. По інших породах нема пропозицій карликових форм. Жодної. Ось і "підмішай". Тільки спочатку "привези цю вибраковку десь з Європи"
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 13:46 | |
| - Сергій пише:
- Спеціально клікнув на OLX
- Сергій пише:
- По інших породах нема пропозицій карликових форм. Жодної.
...сейчас не сезон на я/и вот и не все дают объявления... ...Вельзумер карликовый был у кого-то в Киеве, точно помню что был...
|
|
| |
АлександраЯ Майстриня форуму
Ваше ім'я : АлександраЯ Місто, область : Харьков Повідомлення : 1873 Дата реєстрації : 19.06.2015 Вік : 61 Нагороди :
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 14:01 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) - Сергій пише:
- Друге - "не роблять шкоди в городі через малі розміри". Роблять.
На всі 100% згодна. Ще й як роблять. Ще раз повторюсь)), що 2 бентамки вчинили більше безладу, чим 7 шовкових(((, гребуть все підряд. Шкода хости(((, наче лапи малі, але зламали всі.... мало того, хуже кішок(, на столі, де ми їмо біля літньої кухні, наче медом намазано. Тільки й сидять там та видивляються щоб склювати)))
|
|
| |
Ваше ім'я : АлександраЯ Місто, область : Харьков Повідомлення : 1873 Дата реєстрації : 19.06.2015 Вік : 61 Нагороди :
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 14:31 | |
| - Сергій пише:
- Тільки по леггорну знайшов 1 оголошення карликову форму, та й то, мабуть, В-33.
трохи не втему, але... мені донька на якомусь сусідньому форумі купила 1+3 В-33. Але "меня терзают смутные сомненья")))), вони не сніжно білі,а як грязні((((. Спочатку я думала, що після дощу вони такі, але вже пройшов майже місяць і тепер розумію, що вони ТАКІ( "по жызни"(. Мабуть то не В-33
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 14:34 | |
| - АлександраЯ пише:
- трохи не втему, але... мені донька на якомусь сусідньому форумі купила 1+3 В-33. Але "меня терзают смутные сомненья")))), вони не сніжно білі,а як грязні((((. Спочатку я думала, що після дощу вони такі, але вже пройшов майже місяць і тепер розумію, що вони ТАКІ( "по жызни"(. Мабуть то не В-33
А вони вже дорослі? Якщо так, то треба подивитись по іншим характеристикам, якщо ні - то ще, може, перелиняють.
|
|
| |
lykas Постоялець
Ваше ім'я : Наталья Місто, область : Харьков Повідомлення : 136 Дата реєстрації : 27.08.2015 Вік : 44
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 14:46 | |
| |
|
| |
lykas Постоялець
Ваше ім'я : Наталья Місто, область : Харьков Повідомлення : 136 Дата реєстрації : 27.08.2015 Вік : 44
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 14:48 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) |
|
| |
lykas Постоялець
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 14:49 | |
| |
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 15:18 | |
| - Сергій пише:
- А вони вже дорослі?
купляла 19 серпня, як 3-х місячних
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 15:57 | |
| - lykas пише:
- курам 1 год и 1 месяц
То вже, мабуть, всьо на цей рік по яйцям... Це ж не несучки, щоб строчити цілий рік...Зараз вони готуються линяти...
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 09.09.16 15:58 | |
| - АлександраЯ пише:
- купляла 19 серпня, як 3-х місячних
То ще, може, перелиняють...
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 13.09.16 15:11 | |
| Підростають мої курчата, ось уже 10 днів минуло...На превеликий мій жаль переважна частина з них повільно обростає Тих, що добре обростають штук 4 із 20, решта повільно [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]Серед їх батьків таких, що погано обростають було меншість. Це (погане обростання) мені не подобається, треба щось робити...
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 13.09.16 15:14 | |
| І вирішив я поміняти півника. Дістав із запасників іншого, який був на прикметі... [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]а він...важить 1,1 кг. Ось і годуй півників...
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 13.09.16 15:20 | |
| Які його переваги? Ранній (ранньостиглий), хвіст вище голови (для мене важливо, щоб хвіст був високим). Недоліки? Завелика вага. Пустив його у вольєр з бентамками, але "хазяїн двору" зім'яв його, перш ніж я встиг принести фотоапарат. І став ганяти по всьому вольєру, просто вбивати. Довелось його (хазяїна) забрати звідти.
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 13.09.16 15:29 | |
| Приніс я іншого півника (слава Богу, не всіх порізав ) [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]пустив до того [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]битись вони не почали і це вже добре. Які переваги у нового півника? 1. Менша вага (цей важить десь 730 г) 2. Широкий хвіст. Недоліки? Трохи вигнутий гребінь. Коротше, залишив я цього півника з курми, а великого забрав. Вичекаю 2 тижні і буду збирати яйця на інкубацію. Побачу ще яких цей півник дасть курчат.
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 13.09.16 15:31 | |
| - Сергій пише:
- Приніс я іншого півника
...мне этот больше нравится...
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 13.09.16 15:46 | |
| - Михалыч пише:
- ...мне этот больше нравится...
Тепер і мені. Якийсь він більш гармонійно складений. Я першого (червоного) півника залишив, в першу чергу, через окрас, хотів смугастих курчат. А він он мені...Поганообростаючих курчат став давати... А це ще й ген (що відповідає за швидкість росту пера) домінантний. В мене по другій лінії бентамок таких курок багато вивелось, до цього часу не обростуть ніяк. Ну нічого, обростуть, я їх поміняю на [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 13.09.16 15:49 | |
| До речі, ці курчата зараз мені чомусь нагадують манчжурських перепелів... [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 13.09.16 16:01 | |
| - Сергій пише:
- я їх поміняю на
...главное побольше - Сергій пише:
- ці курчата зараз мені чомусь нагадують манчжурських перепелів
...так и те и другие из отряда куриных/курообразных...
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 13.09.16 16:21 | |
| Сьогодні на OLX побачив такого півника [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]Так щось зразу загорівся, захотілось вхопити його і тікати Поставити його до своїх курок і подивитись, "шо вийде". Але цього разу я був хитріший і спочатку звернувся до калькулятора. Калькулятор сказав, що якщо його поставити до жовто-березових курок, то потомство буде все чисто чорне. Не нравицця... А якщо на жовтих поставити, то вийде теж щось таке (це вже на німецькому сайті побачив): [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]Не нравицця... Ось і залишив ідею з півником... А півника, як виявилось, форумчанка Уляна продає...Тісний світ...
|
|
| |
Уляна Куратор форуму
Ваше ім'я : Уляна Місто, область : УкраЇна, ЛьвІв Повідомлення : 4243 Дата реєстрації : 30.04.2015 Вік : 48 Нагороди :
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 13.09.16 16:48 | |
| - Сергій пише:
- Сьогодні на OLX побачив такого півника
Сергію то це мій півник можу тобі подарувати-це бракований Сібрайт
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 13.09.16 16:56 | |
| - Уляна пише:
- Сергію то це мій півник можу тобі подарувати-це бракований Сібрайт
Я це вже побачив Ні, дякую, не треба, варіанти потоства, які він дасть, мені не подобаються. Навіть не знаю, з чим його можна поставити, щоб вийшло щось гарне А півник дійсно гарний...
|
|
| |
Уляна Куратор форуму
Ваше ім'я : Уляна Місто, область : УкраЇна, ЛьвІв Повідомлення : 4243 Дата реєстрації : 30.04.2015 Вік : 48 Нагороди :
| |
| |
Reinalda Постоялець
Ваше ім'я : Наталья Місто, область : Николаев Повідомлення : 144 Дата реєстрації : 30.06.2015 Вік : 46
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 13.09.16 21:42 | |
| Может не в тему, но у меня вопрос по яйцам от бентамок ))) Если в инкубатор "Квочка МИ-30-1-Э" закладывать 15-20 яиц бентамок, есть ли разница где их положить в инкубаторе - по центру или сбоку?
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 13.09.16 21:53 | |
| - Reinalda пише:
- Если в инкубатор "Квочка МИ-30-1-Э" закладывать 15-20 яиц бентамок, есть ли разница где их положить в инкубаторе - по центру или сбоку?
...и не в центр и не по краям, а в средние ряды и не вплотную к стенки инкубатора...
|
|
| |
Reinalda Постоялець
Ваше ім'я : Наталья Місто, область : Николаев Повідомлення : 144 Дата реєстрації : 30.06.2015 Вік : 46
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 13.09.16 22:32 | |
| Михалыч, спасибо. а я по центру два ряда делала... Если еще нанесут яиц, опять попробую, хотя на петуха надежды мало.
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 05.11.16 12:44 | |
| |
|
| |
Татьянка V.I.P.
Ваше ім'я : Татьяна Місто, область : Шостка, Сумская область Повідомлення : 1667 Дата реєстрації : 11.11.2015 Вік : 41 Нагороди :
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 18.11.16 19:17 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Мои бентамочки переехали на второй этаж и курочка занеслась (моя умничка) [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| |
| |
| |
| |
Татьянка V.I.P.
Ваше ім'я : Татьяна Місто, область : Шостка, Сумская область Повідомлення : 1667 Дата реєстрації : 11.11.2015 Вік : 41 Нагороди :
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 18.11.16 21:20 | |
| Михалыч, АлександраЯ,
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 21.11.16 15:10 | |
| - АлександраЯ пише:
- Татьянка, поздравляю!!! Как приятно, а мои постятся((((, не несутся. Завтра буду тоже на 2-й этаж заселять смех подмигивает
Може, вони тільки на 2-му поверсі несуться?
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 21.11.16 15:12 | |
| - Татьянка пише:
- Мои бентамочки переехали на второй этаж и курочка занеслась (моя умничка)
Вітаю!
|
|
| |
Татьянка V.I.P.
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 22.11.16 9:58 | |
| - Сергій пише:
- Може, вони тільки на 2-му поверсі несуться?
Ага, наверное! - Сергій пише:
- Вітаю!
Спасибо, Серёжа!
|
|
| |
SergeyK Куратор форуму
Ваше ім'я : Сергей Колесников Місто, область : Донецкая область Повідомлення : 2788 Дата реєстрації : 17.11.2014 Вік : 45 Нагороди :
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 03.12.16 17:39 | |
| Репутація повідомлення: 100% (2 голосів) насобирал 21 яйцо , жалко было есть, яиц и так хватает, и инкубатор полупустой с перепелами работает, взял от нечего делать и положил греться, сегодня просветил, 1 шт кровяное кольцо, остальные развиваются нормально. Вот и не сезон))) лучше чем в сезон.
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 03.12.16 17:49 | |
| SergeyK, это уже с тех, что на видео показывал? а мои не несутся(((
|
|
| |
SergeyK Куратор форуму
Ваше ім'я : Сергей Колесников Місто, область : Донецкая область Повідомлення : 2788 Дата реєстрації : 17.11.2014 Вік : 45 Нагороди :
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 03.12.16 17:54 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) - АлександраЯ пише:
- это уже с тех, что на видео показывал? а мои не несутся(((
нет, молодняк весь продал, я их чегото планировал убрать вовсе, осталось 3 петуха и 2 курицы прошлогодних, 1 курица еще спряталась и в сентябре вывела 8 цыплят, сейчас держу их в клетке небольшой возле печки, получилось 3 курочки и 5 петухов. вот теперь еще из этих чтото выведится, а эти 2 штуки через день по 2 яйца дают, уже снова 10 шт лежат в лотке, не знаю они мне особо и не нужны ну и как то избавится жалко, уж очень неприхотливые.
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 03.12.16 18:09 | |
| SergeyK, но они все у тебя "с подогревом")))?? всем подтапливаешь?
|
|
| |
SergeyK Куратор форуму
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 03.12.16 18:11 | |
| - АлександраЯ пише:
- но они все у тебя "с подогревом")))?? всем подтапливаешь?
нет не все, бентамок не грел никогда
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 03.12.16 18:14 | |
| - SergeyK пише:
- нет не все, бентамок не грел никогда
тогда вопрос... я думала моим холодно и не несутся.. а тут видимо что-то другое. Кормишь только КК?
|
|
| |
SergeyK Куратор форуму
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 03.12.16 18:19 | |
| - АлександраЯ пише:
- я думала моим холодно и не несутся.. а тут видимо что-то другое. Кормишь только КК?
нет тут другое, они у меня так как их мало ходят по воле где хотят, едят все что найдут, + еда что я даю курям и им пару жмень сыплю,
|
|
| |
SergeyK Куратор форуму
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 03.12.16 18:21 | |
| даже сегодня снег выпал, а они выперлись на улицу и весь день шастали
|
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 03.12.16 18:28 | |
| - SergeyK пише:
- нет тут другое, они у меня так как их мало ходят по воле где хотят, едят все что найдут, + еда что я даю курям и им пару жмень сыплю,
так же было, но вместе с моими любимками дворовыми с примесью шелков)) унесли и одну бентамку, теперь сидят 2 штучки в брудере. Старшая осталась одна из тех, что покупала весной и одна вывелась в инкубе своя.
|
|
| |
SergeyK Куратор форуму
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 03.12.16 18:30 | |
| у меня их было один год десятка 4, потом я посчитал что они дармоеды и сократил их))
|
|
| |
Татьянка V.I.P.
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 16.01.17 12:12 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) |
|
| |
| Тема: Re: Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота 16.01.17 19:59 | |
| - Татьянка пише:
- Парочка неразлучников
несутся?
|
|
| |
| Бентамка, Bantam Chickens - миниатюрная красота | |
|