|
| Автор | Повідомлення |
---|
Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: День Святого Миколая - Святковий стіл 20.10.14 11:18 | |
| ...что приносит из вкусненького Святой Николай вашим детям, кроме подарков под подушку...
|
| | | Каттеина Господиня нашого форуму
Ваше ім'я : Екатерина Місто, область : Суми, Нижня Сироватка Повідомлення : 6767 Дата реєстрації : 10.06.2014 Вік : 47 Нагороди :
| Тема: Re: День Святого Миколая - Святковий стіл 17.12.14 22:15 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Салат «Снежный ком» Ингредиенты: 200 г шампиньонов, 150 г грецких орехов, 50 г твердого сыра, 4 вареных яйца, 2 луковицы, 1 отварная куриная грудка, легкий майонез, растит, масло, соль, карри. Грибы и лук мелко нарезать, обжарить на растит, масле, подсолить, приправить карри, пере: мешать. Грудку мелко нарезать, орехи измельчить, соединить курицу с орехами, тертыми яйцами (на мелкой терке), добавить майонез. Соединить все подготовленные ингредиенты, добавив тертый сыр и перемешать. Перед подачей выложить салат в креманки и охладить. Приятного аппетита!
Но то для мамы, что була дуууже ЧЕМНОЮ та Ввічливою!!!
|
| | | Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: День Святого Миколая - Святковий стіл 07.12.16 16:12 | |
| - Михалыч пише:
- ...что приносит из вкусненького Святой Николай вашим детям, кроме подарков под подушку...
...какие у кого идеи на этот год?...
|
| | | Каттеина Господиня нашого форуму
Ваше ім'я : Екатерина Місто, область : Суми, Нижня Сироватка Повідомлення : 6767 Дата реєстрації : 10.06.2014 Вік : 47 Нагороди :
| Тема: Re: День Святого Миколая - Святковий стіл 07.12.16 19:43 | |
| Михалыч, Матвійчик отримає лего. Іллейка замовив Миколайчику машинку.
|
| | | Каттеина Господиня нашого форуму
Ваше ім'я : Екатерина Місто, область : Суми, Нижня Сироватка Повідомлення : 6767 Дата реєстрації : 10.06.2014 Вік : 47 Нагороди :
| Тема: Re: День Святого Миколая - Святковий стіл 07.12.16 19:54 | |
| А тут ось таку карту надибала, та купила. Матвій просто щасливий ranok.in.ua/product_32782.html
|
| | | Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: День Святого Миколая - Святковий стіл 07.12.16 19:57 | |
| Каттеина, ...вообще-то тема про праздничный стол до Николая...
|
| | | Каттеина Господиня нашого форуму
Ваше ім'я : Екатерина Місто, область : Суми, Нижня Сироватка Повідомлення : 6767 Дата реєстрації : 10.06.2014 Вік : 47 Нагороди :
| Тема: Re: День Святого Миколая - Святковий стіл 08.12.16 9:53 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Михалыч, йой, ото я неуважна. Ну то ж можна пісні страви як по правилам.
ЗАПЕЧЕНА КАРТОПЛЯ Інгредієнти
Картопля однакового розміру – дрібна або середня Олія 2-3 зубці часнику Сіль, перець
Приготування
Духовку нагріваємо до 200 градусів. Картоплю ріжемо навпіл. Якщо вона дрібна, то залишаємо цілою. Обмащуємо картоплю олією, солимо і перчимо. Наливаємо щедро олії у форму для випічки. Викладаємо туди картоплю і ставимо в духовку. Час від часу заглядаємо в духовку і картопельку нашу перевертаємо різними боками, щоб вона рівномірно пропеклася і зарум’яніла. Печемо картоплю 40-50 хвилин. Може знадобитися трохи більше або менше часу, залежно від духовки і сорту картоплі. Коли спечеться, то її одразу можна подавати і їсти. Дуже круто подавати таку картоплю з часниково-майонезним соусом. Для цього збиваємо у блендері майонез з часником, я ще додаю туди трохи води. Неймовірно смачно, але якщо на дієті, то краще без соусу
|
| | | Каттеина Господиня нашого форуму
Ваше ім'я : Екатерина Місто, область : Суми, Нижня Сироватка Повідомлення : 6767 Дата реєстрації : 10.06.2014 Вік : 47 Нагороди :
| Тема: Re: День Святого Миколая - Святковий стіл 08.12.16 9:55 | |
| САЛАТ З БУРЯКОМ ТА БІЛИМИ ГРИБАМИ (“ШУХИ”)
Варіації на тему гуцульського салату “Шухи”. Він смачний, корисний і пісний. Його можна готувати як на кожен день, так і на святковий стіл. Пасує до Святої Вечері, а також і до Великоднього столу підійде.
Класично буряк для цього салату ріжуть на тонкі продовгасті шматочки – соломинки. Але мені більше подобається натирати на крупній терці.
Інгредієнти
400-500 г буряка 250 г білих грибів 1 цибулина сіль, перець олія лимонний сік або оцет
Приготування
Буряк зварити до готовності. Білі гриби теж відварити.
Цибулю подрібнюємо, відварені гриби нарізаємо. Усе це разом обсмажуємо на пательні на середньому вогні, до готовності цибулі.
Буряк натираємо на крупній терці, додаємо туди обсмажені гриби з цибулею, сіль, перець. Якщо є бажання, можна додати ще часничку і закислити лимонним соком або оцтом.
Смачного!
|
| | | Каттеина Господиня нашого форуму
Ваше ім'я : Екатерина Місто, область : Суми, Нижня Сироватка Повідомлення : 6767 Дата реєстрації : 10.06.2014 Вік : 47 Нагороди :
| Тема: Re: День Святого Миколая - Святковий стіл 08.12.16 9:59 | |
| ВАРЕНИКИ ПІСНІ
Різдвяні вареники
Вареники з капустою чи з картоплею добре смакують не лише в піст, а й в повсякденному меню чи навіть на святковому столі.
Тісто на пісні вареники, звичайне.
Для тих, хто задається питанням, як розрахувати кількість тіста і начинки, даю формулу: тіста по масі має бути приблизно так само, як і начинки. Тільки враховуйте, що 1 л борошна – це не 1 кг, а близько 650 г. Тобто, на 1 кг картоплі піде трохи менше 2 л борошна.
Інгредієнти
Тісто на вареники (близько 150 шт.) на 1 літру борошна 250 мл теплої води 1/2 ч.л. солі
Вареники з картоплею близько 1 кг картоплі 100 г маргарину 3 цибулини сіль, чорний перець
Вареники з капустою 1 кг квашеної капусти 0,5 кг свіжої капусти 2 цибулини олія чи маргарин сіль, чорний перець
Приготування
Борошно пересійте на стільницю, де будете вимішувати тісто. Додайте сіль. Акуратно і поступово вимішуючи, влийте в ямку теплу (навіть трохи гарячу) воду Замісіть тісто, накрийте його плівкою або загорніть в поліетиленовий пакет і залиште на 20-30 хвилин. Коли полежить, тісто стає еластичнішим Вареники з картоплею Цибулю на картопляну начинку подрібніть та посмажте до золотистого кольору на маргарині Картоплю попередньо відваріть у підсоленій воді, потовчіть та додайте посмажену цибулю. Добре перемішайте. Начинка готова Приступаємо до ліплення вареників. Для цього візьміть частину тіста і розкатайте тонким пластом на стільниці, трохи підсипаючи борошном, щоб не прилипало Шклянкою виріжте з тіста кружечки-варениці. Обрізки тіста зразу зберіть і покладіть в кульок до решти тіста. Цей метод ліплення вареників добрий тим, що вареники виходять практично однаковими На кожну вареницю покладіть начинку з картоплі І акуратно заліпіть краї. Бачила, що продаються такі спеціальні пристрої для ліплення вареників, куди потрібно покласти кружечок з начинкою і притиснути. Цікаво було б спробувати
|
| | | Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: День Святого Миколая - Святковий стіл 19.12.17 17:26 | |
| ...у кого что на праздничном столе?...или уже всё съели и закусили?...
|
| | | | День Святого Миколая - Святковий стіл | |
|
Схожі теми | |
|
| Права доступу до цього форуму | Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
| |
| |
| |