|
|
Автор | Повідомлення |
---|
Сергій Захоплений птахівник
Повідомлення : 482 Дата реєстрації : 08.07.2015
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 15.09.16 16:26 | |
| Повистригали їм "метелики" (на фото вище) по саме "нє хачу"
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 08.11.16 15:52 | |
| |
|
| |
Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 08.11.16 15:52 | |
| |
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 09.11.16 10:06 | |
| |
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 26.12.16 22:19 | |
| |
|
| |
Ваше ім'я : Сергій Місто, область : Київ Повідомлення : 482 Дата реєстрації : 08.07.2015 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 10.04.17 13:07 | |
| Поскільки любителів голандських білочубих в даній темі не густо, розважимось як можемо... [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 10.04.17 13:12 | |
| - Сергій пише:
- розважимось як можемо...
...вроде бы пивного живота у Вас нет - нужно приседать и ...а то только шапочки белые видны...
|
|
| |
Ваше ім'я : Сергій Місто, область : Київ Повідомлення : 482 Дата реєстрації : 08.07.2015 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 10.04.17 13:38 | |
| А що Ви хотіли там побачити - очі? У цієї породи шапочки - це саме головне. Знайти курей з хорошими шапками в Україні (і не тільки) - досить не просто. Тому й фото зроблені так, щоб можна було побачити, перш за все, шапки. На виставці шапка оцінюється в 30 балів, це - майже 1/3 від усіх балів. І які б у курки не були б стрункі ноги чи гарний хвіст, якщо нема хорошої шапки, це - ніщо, а не голандка. Тому й фото зроблені так, щоб можна було побачити (і оцінити), перш за все, шапки. Для тих, хто захоче побачити (і оцінити) й інші статі курей, будуть інші фото...
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 10.04.17 13:45 | |
| Сергій,
|
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 10.04.17 14:21 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) А це - взимку перевіряв оплод від молодих курок. Поклав 2 яйця, 1 з них виявилось заплідненим. Ось тепер маю... [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]і... "головне" фото: [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 10.04.17 15:26 | |
| Репутація повідомлення: 100% (2 голосів) Є такий вираз: "Кури - окраса двору". До голандок він відноситься більше, ніж до інших порід, тому що їх декоративна "шапка" нагадує квітку. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]У курки - айстру (хризантему) просту, у півня - січену. Тільки на відміну від живих квітів, які з часом перецвітають (а про те, щоб взимку цвіли айстри, наприклад, не йдеться), то голандки "цвітуть" круглий рік Для того, щоб вони "зацвіли" треба небагато: вийти у двір і сипнути їм зерна Ще хороша новина - що "квітник" можна щоразу організувати в іншому місці, тоді як живі квіти цвітуть лише там, де їх посадять.
|
|
| |
АлександраЯ Майстриня форуму
Ваше ім'я : АлександраЯ Місто, область : Харьков Повідомлення : 1873 Дата реєстрації : 19.06.2015 Вік : 61 Нагороди :
| |
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 11.04.17 9:10 | |
| - АлександраЯ пише:
- будем вибирати кращі з кращих нашим півням поки вони ще спроможні подмигивает смеюсь
"Будемо вибирати" з чого? З "двортер'єрів"?
|
|
| |
Ваше ім'я : АлександраЯ Місто, область : Харьков Повідомлення : 1873 Дата реєстрації : 19.06.2015 Вік : 61 Нагороди :
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 11.04.17 21:41 | |
| Сергій, хотела спросить если петух породный а курица была помесь, то со временем не будет от этого же петуха типа "чище":: ))) их дети??
|
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 12.04.17 9:08 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) - АлександраЯ пише:
- Сергій, хотела спросить если петух породный а курица была помесь, то со временем не будет от этого же петуха типа "чище":: ))) их дети??
Якщо півнів якоїсь породи парувати з будь-якими курми, (спочатку з курми, потім з їх доньками, внучками і т.д.), то треба 5 поколінь таких парувань, щоб отримати практично чистопородну птицю. Тобто, якщо Ви будете своїх курей весь час парувати з чистопородними півнями, то з кожним роком будете отримувати птицю все кращої якості. Головне - не залишати для розводу півників від таких парувань.
|
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 12.04.17 20:55 | |
| - Сергій пише:
- Тобто, якщо Ви будете своїх курей весь час парувати з чистопородними півнями, то з кожним роком будете отримувати птицю все кращої якості.
дякую! Саме це я мала на увазі!))
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 17.06.17 10:45 | |
| |
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 20.06.17 11:32 | |
| |
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 20.07.17 9:51 | |
| Доброго ранку всім, хто завітав на цю сторінку Сьогодні я вас розважу розповідями про породу курей "Голандська білочуба" і фотографіями цих курей "не з інтернету"
|
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 20.07.17 10:02 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Голандська білочуба - порода курей не проста, а "з причудами" І чим більша шапка у них, тим більше "причуд", можливо, корінці пір'їн проникають крізь череп у мізки і займають там частину об'єму Курки з малою, ніякою шапкою, а також різні помісі цих курей практично не відрізняються поведінкою від курей інших порід. Кури ж з великою шапкою... Наприклад в мене цього року кури кращі по якості (більші шапки), ніж минулого. Результат 1: вони не несуться в гніздо Гніздо стоїть, там є муляж яйця, минулого року кури успішно туди неслись, а цьогорічні - несуться де завгодно: парочка у вигулі, ще пара в годівниці, ще декілька просто на підлозі в будиночку. Це почалося ще з зими, вони жили в будинку і я там збирав яйця по всій підлозі як гриби, і влітку це продовжується, тільки на іншій території.
|
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 20.07.17 10:08 | |
| |
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 20.07.17 10:12 | |
| До речі, не пам'ятаю, чи писав, що це єдина порода, з усіх, які я коли-небудь тримав, в яких може рости трава у вигулі [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 20.07.17 10:23 | |
| Наступна, як на мене, "причуда" - частину курей я ніяк не можу навчити на ніч вилітати і сідати на палички. Вечір виглядає так: частина курей сіла ночувати на палички [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]частина вмощується спати просто на годівниці: [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]і ще декілька сідає спати в дверях або на щаблі трапіка [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]і я КОЖЕН ВЕЧІР перед тим, як зачинити будиночок, беру кожну з цих курей в руки і саджу на паличку, бажаю їм доброї ночі Правда, колискової не співаю, бо не маю на це часу А наступного вечора - те саме: кури вможуються спати саме в такому порядку і ось вже декілька місяців я не можу привчити частину курей самих вилітати на палички...
|
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 20.07.17 10:32 | |
| Ще вони дуже ручні, хоч в інтернеті я читав, що вони дуже дикі. В мене, як тільки я зупиняюсь на хвилину у вольєрі або в будиночку, відразу з'являється декілька курок і починають топтатись по моїм ногам Щоб далі рухатись, потрібно спочатку зіштовхнути курку з ноги
|
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 20.07.17 10:43 | |
| Ще декілька фото під загальною назвою "Кури на прогулянці": [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]А це - молодий півень, якого я купив цього року. З недоліками, але ДУУЖЕ активний... Переважна більшість курчат цього сезону буде від нього... [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 20.07.17 10:53 | |
| А ось і самі курчата... Я вивів цього року собі близько 40 штук, поки що привіз на дачу 10, інші - наступного разу. За проханнями трудящих фото зроблено і зверху і збоку... Це вони тільки приїхали, освоюються в новій для себе обстановці.. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 20.07.17 10:59 | |
| - Сергій пише:
- частина вмощується спати просто на годівниці
- Сергій пише:
- я не можу привчити частину курей самих вилітати на палички
...сделайте над кормушкой крышу с наклоной поверхностью...
|
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 20.07.17 11:04 | |
| Ну і наостанок ще декілька фото... Це - молодий півень 2016 року виведення, мого розведення [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]Дуже мені подобається... Він навіть був запрошений декілька раз взимку для участі у новорічних корпоративах... Проте... Щось він не особливо активний... Я вже думав з ним попрощатись, аж бачу, щось трохи намагається стрибати на курку... Ну... побачимо... А це - курка... [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 20.07.17 11:14 | |
| - Михалыч пише:
- ...сделайте над кормушкой крышу с наклоной поверхностью...
Та... це така порода - зробиш найменшу трудність доступу до корму, то сидітимуть голодні, доки не поздихають. До речі, багато людей, які в різний час брали в мене їх яйця чи молодняк, не можуть їх виростити. Хоч у мене ніяких труднощів з їх вирощування не виникає, я й не ношусь з ними особливо і нічим не пою. Їм треба трохи більше уваги, ніж іншим породам і враховувати їх особливості. Ось і все.
|
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 20.07.17 11:26 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) До речі... Хочу тут помістити старе фото півня з якоїсь німецької виставки... Воно мені дуже подобається... [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]і фото мого півня [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]Ну що? Велика різниця? І в яку сторону? В цьому році зіткнувся з тим, що люди з Голандії везли яйця цих курей... по 3 євро за штуку... "Там" завжди все краще, більше і солодше... А українці, мабуть, не можуть виростити хороших курей...
|
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 20.07.17 11:32 | |
| Ось і все, що я хотів сьогодні розповісти про таку цікаву і незвичайну породу курей, як голандська білочуба. Дякую всім, хто потратив свій час на читання моїх текстів і перегляд фото, за увагу
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| |
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 24.11.17 10:06 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) |
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 24.11.17 10:51 | |
| ...є одне лише "але"... На картинках - падуани...
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 24.11.17 10:57 | |
| - Сергій пише:
- На картинках - падуани
...это не ко мне...
|
|
| |
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 24.11.17 11:21 | |
| - Михалыч пише:
- ...это не ко мне...
Та як же? Є окрема тема - падуани, туди цей текст з цими картинками, а тут - лише текст
|
|
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 24.11.17 11:23 | |
| - Сергій пише:
- а тут - лише текст
уже...
|
|
| |
| |
| |
Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Голландская белохохлая порода кур 25.04.18 9:53 | |
| |
|
| |
| Голландская белохохлая порода кур | |
|