Вчора нарешті закінчив обклеювати відкоси вікон.. Поки що понаклеював пінополістирол, щоб прикрити піну від пагубного для неї сонячного ультрафіолету. Знизу допоки нема відливів, прикрив від сонечка кусками пінопласту і дошками.
Нема за що! Марина, стосовно чим обприскувати дерева, треба дивитись що за хвороби там є. Актара добре працює по попелиці, пильщикам, плодожеркам.. Попелиця зараз піде масово, то треба бути готовим. Скор - це фунгіцид, тобто від грибкових хвороб (парша, курчавість листя, борошниста роса). Від борошнистої є ще добрий препарат Топаз. Тельдор - це від моніліозу. В принципі, баковою сумішшю з ним, я обробляв лише кісточкові (абрикос, слива, персик). Допоки температура сильно не піднялася, то можна ще використати такий фунгіцид як Хорус. Добре працює на персиках проти курчавості листя. Але він перестає працювати, як стає жарко (вище +15..+20С).
Mari Silk Перламутр форуму
Ваше ім'я : Марина Місто, область : Київ Повідомлення : 2605 Дата реєстрації : 26.08.2014 Вік : 54 Нагороди :
Мої цьогорічні першачки.. Квочка спромоглася вивести аж 4-х П"яте там пищить в яйці, але ніяк не може прорвати плівку. Як практика показує, такі зазвичай так і не виходять. Решта яєць ознак життя не подає.
Та де там.. То Slavamaz combination, по українськи - чорні дворові А до банки вони і так притуляються. Там лампочка не потужна... Пізніше перекочують назад до мамки..
Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
у меня на персике листья краснеют и скручиваются, такие кучерявые, светлозеленые а потом краснеюи в трубочку... чем бы их опрыскать?
сама не делала), нет персиков, но читала и слышала неоднократно, что ок курчавости персика под ним нужно посадить томаты)). На урожай помидорок рассчитывать не стоит)))), они там, как защита)
Slavamaz Справжній фермер
Ваше ім'я : Ярослав Місто, область : Ужгород, Закарпаття Повідомлення : 1057 Дата реєстрації : 20.02.2016 Вік : 45 Нагороди :
Дякую за привітання всім. До речі, і 5-те курчатко вилізло самотужки. Так прикольно, тішуся як дитина, бо квочки вже давно не було.. Сидить, квохче їм, а вони під неї лізуть, лиш голівки виглядають. Помітив у старої воші. Можна тепер її пудрою обробити? Малим нічого не буде?
Стосовно персика. Хвороба називається курчавість листя персика. Грибкове захворювання. Бажано обприскувати ДО розпускання бруньок бордоською рідиною (3% розчин) або препаратом "чемпіон" або якимось іншим мідь-содєржащим препаратом. Обприскувати треба все дерево і грунт під ним. Потім повторне обприскування 1% розчином бордоської рідини чи хорусом до цвітіння і пізніше можна знову після цвітіння. Тепер можна обробити препаратом Хорус (якщо температура повітря не перевищує 15С), або препаратом Скор або якимось іншим доступним аналогом фунгіцидної дії (тобто протигрибковим). Бажано шукати препарат, який добре працює проти курчавості листя персика. Спитаєте в магазині, вам порадять препарат. Хворі листки обірвати. Зірвані листки НЕ кидати на грунт під дерево. Збирати у відро і виносити за межі саду і спалювати. Уражені листки, якщо їх не зривати, самі опадають. Опавше листя теж зібрати з під дерева і винести, бо це джерело інфекції на наступний рік.
АлександраЯ Майстриня форуму
Ваше ім'я : АлександраЯ Місто, область : Харьков Повідомлення : 1873 Дата реєстрації : 19.06.2015 Вік : 61 Нагороди :
Slavamaz, вітаю!!!! Гарнюні, тттт. Розумію Вас. Сама дуже давно не бачила квочок. У тому році побачила вперше за років 10 у сусідів і не могла намилуватись. А свої - це просто чудо. В цьому році мені на 8 березня моя курочка подарувала подарунок-4-х курчаток)))), то було свято!!!!!
Ваше ім'я : Ярослав Місто, область : Ужгород, Закарпаття Повідомлення : 1057 Дата реєстрації : 20.02.2016 Вік : 45 Нагороди :
Я імею ШОК! Цілу осінь і зиму жодного перебою з електрикою, а за останні три тижні інкубації вже друга аварія. Сильний вітер пошкодив високовольтну лінію. Електрики не було три години. Яйця якраз запищали. Перекладав на вивід.. Генератор дав протриматися цей час, але діставати вже трохи починає ця непруха. Кожен рік одне й те саме.
Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
...для этого держите маленькие низкие баночки с крышкой (из под икры или майонеза), если пропадает свет при выводе, то кипяток в такие банки и в инкубатор...
Дякую за підказку У мене інкубатор - холодильна вітрина. Туди можна каністру 10 л запхати Вночі маю їхати на Львів. Перший раз вивід контролюватиме дружина. Її вже теліпає. Нервує бідненька..
Михалич Ветеран форуму
Тук-тук. Я у вас уже все передивилася. Слов нет. А дом самотужки....? а крыша...? а, а, перегородки в пол кирпича(блока)...? -Снимаю шляпу. Но хочется спросить - Что ж вы себя совсем не жалеете?? Эта фотка где вы с тачкой, груженной блоками газобетона... сколько таких тачек? и каждый раз все выше и выше поднимать -Ух, хай Бог милует. А вам сил, денег и поддержки семьи в ваших грандиозных планах. Берегите себя
Mari Silk Перламутр форуму
Ваше ім'я : Марина Місто, область : Київ Повідомлення : 2605 Дата реєстрації : 26.08.2014 Вік : 54 Нагороди :
Вставлю свой пятак поперед Ярослава. В Карпатах ещё не испоганили экологию - чистый воздух, эко-продукты, энергетика гор. Там такое здоровое и работящее население Там по-другому Ярослав выглядел бы ненормально. Правда, Слава?
карусель, приезжайте в Закарпатье - это сказка!
карусель Початківець
Ваше ім'я : Валентина Місто, область : Николаевская Повідомлення : 24 Дата реєстрації : 17.01.2016 Вік : 69
Mari Silk но он же один все это делает!!! Это ж сколько той "энергетики гор" надо! А за предложение спасибо. Я вообще легкая на подъем, но сейчас хозяйство, не поездишь.
кубанец Куратор форуму
Ваше ім'я : Алексей Місто, область : Кубань Повідомлення : 4841 Дата реєстрації : 23.12.2014 Вік : 50 Нагороди :
Вибачайте! Був два дні відсутній. Їздив у Львів на притравку і на виставку зі своєю Фанькою. Ну що можу сказати - звісно приємно про себе таке читати.. Єдине, що можу відповісти - роботи я ніколи не боявся. Звісно, що відбиток на здоров"ї воно лишає. Спина і суглоби вже подеколи дають про себе чути, але що стосується будови дому - то цю роботу я роблю з великою любов"ю, цікавістю і задоволенням.
АлександраЯ Майстриня форуму
Ваше ім'я : АлександраЯ Місто, область : Харьков Повідомлення : 1873 Дата реєстрації : 19.06.2015 Вік : 61 Нагороди :
Єдине, що можу відповісти - роботи я ніколи не боявся. Звісно, що відбиток на здоров"ї воно лишає. Спина і суглоби вже подеколи дають про себе чути, але що стосується будови дому - то цю роботу я роблю з великою любов"ю, цікавістю і задоволенням.