История собаки Ляльки, которой благодарные шахтёры установили памятник Шахтёры Кузбасса увековечили память о верной собаке, установив на её могиле памятник. 15 лет дворняжка Лялька спускалась вместе с ними в забой, став за это время настоящим членом бригады. Собака-горняк ни разу не пропустила ни одного рабочего дня и ни разу не опоздала на работу. Вместе с шахтёрами одной из бригад города Березовское Кемеровской области на протяжении 15 лет в забой спускалась собака Лялька. Каждое утро она приходила к шахте «Первомайская», а под землёй у неё были свои задачи – она ловила крыс, охраняя еду шахтёров, и предупреждала шахтёров об опасности. Лялька знала все входы и выходы из выработок и не раз выводила на поверхность горняков-одиночек, у которых по какой-то причине гасли фонари Не раз и сама собака попадала в переделки: и породой её заваливало, и под ленту утаскивало, и передавливало перемычками. И каждый раз шахтёры выносили её из забоя, как верного друга.
Лялька помогала шахтёрам до глубокой (по собачьим меркам) старости. Умирала собака в углу ламповой комнаты, где шахтёры, заступая на смену, получали свет и самоспасатели. За неё переживали всей шахтой. Говорят, что последний жест Ляльки был шахтёрским: она протянула лапу для «рукопожатия» и умерла… [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
Собаки їздові. Можна сказати робочі, бо хоча часу на тренування не завжди вистачає та й без снігу воно не зовсім те, але ми освоїли байкджорінг і по-трохи таки тренуємось (чисто для себе)
Ну, я ж писала що вони перш за все для душі ) А кавказці в першу чергу для охорони. Хоча собаки настільки різні, що я не можу когось любити менше, когось більше, я однаково їх усіх дуже люблю :)
Росава Початківець
Ваше ім'я : Світана Місто, область : Київщина Повідомлення : 49 Дата реєстрації : 11.11.2015 Вік : 50
А я влюбилась в Умку Она мне напомнила мою старушку азиатку в детстве, такой же белый мэмэдык був)))
Так, аборигенні кавкази схожі на азіатів. А Ума малою взагалі мені на левеня була схожа )))
fixbook пише:
Росава, какая красота,но больше всех понравились Умка и Нюша А в 368 посте первая фотография это Вия играет с Лютой?
Дякую)) Так, то Вія няньчиться з Лютою. Взагалі цікаво виходить: коли у зграю приноситься мале цуценя, то його няньчить спочатку наймолодший із членів зграї (у випадку Люти це була Вія, у випадку з Умкою це вже була Люта)), у цей час старші наймолодшу здебільш ігнорують. По мірі того, як мале підростає, з ним починають гратися і старші, і вже в останню чергу сама старша сука))
fixbook Душа і Муза форуму
Ваше ім'я : Светлана Місто, область : Сумская обл. г.Белополье Повідомлення : 3071 Дата реєстрації : 18.05.2015 Вік : 48 Нагороди :
то його няньчить спочатку наймолодший із членів зграї (у випадку Люти це була Вія
судя по фото они теперь вдвоем еще и козочек нянчат А вообще ,вы большие молодцы ,я если честно не представляю,как управляться с такой стаей У нас один игривый алабайчик и то сколько сил и энергии он отнимает иногда хочется чтобы он был поспокойнее ,как пишут люди ,что у них алабаи меланхоличные,тихие , лежат себе и взирают на мир ,но мы его любим таким какой он есть и меланхоличным его трудно представить(сразу пугаемся не заболел ли наш пёся)
Віктор71 Куратор форуму
Ваше ім'я : Віктор Місто, область : Львів Повідомлення : 4299 Дата реєстрації : 18.08.2014 Вік : 53 Нагороди :
судя по фото они теперь вдвоем еще и козочек нянчат А вообще ,вы большие молодцы ,я если честно не представляю,как управляться с такой стаей У нас один игривый алабайчик и то сколько сил и энергии он отнимает иногда хочется чтобы он был поспокойнее ,как пишут люди ,что у них алабаи меланхоличные,тихие , лежат себе и взирают на мир ,но мы его любим таким какой он есть и меланхоличным его трудно представить(сразу пугаемся не заболел ли наш пёся)
Козенят влітку няньчили утрьох)) (тоді було ще три собаки)) Козенята навіть якийсь час думали, що вони теж собаки)))) [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Я дуже стараюсь усіх привчати аби всі жили у мирі. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Влітку з"явилися у нас троє дорослих гусей. Мусила привчати собак, щоби вони їх не займали і спокійно ходили поміж ними. Потім ще й тройко манюніх гусенят з"явилося... [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Покищо собаки між собою ладять. Але половина собак зараз ще цуценята, як буде далі - незнаю. У кінологів різні думки на цей рахунок: одні кажуть що вони можуть мирно жити зграєю, інші доводять що між ними будуть розборки... А мені жах як не хочеться їх розділяти вольєрами та ланцюгами(((((
fixbook Душа і Муза форуму
Ваше ім'я : Светлана Місто, область : Сумская обл. г.Белополье Повідомлення : 3071 Дата реєстрації : 18.05.2015 Вік : 48 Нагороди :
одні кажуть що вони можуть мирно жити зграєю, інші доводять що між ними будуть розборки... А мені жах як не хочеться їх розділяти вольєрами та ланцюгами(((((
а мне кажется,что та иерархия,что сложилась у них в стае ,будет сохранятся,у вас же девочки может они не будут устанавливать главенство над старшими и портить отношения между собой ( все друг друга любят,нянчат,воспитывают )
Росава Початківець
Ваше ім'я : Світана Місто, область : Київщина Повідомлення : 49 Дата реєстрації : 11.11.2015 Вік : 50
а мне кажется,что та иерархия,что сложилась у них в стае ,будет сохранятся,у вас же девочки может они не будут устанавливать главенство над старшими и портить отношения между собой ( все друг друга любят,нянчат,воспитывают
Ну, ієрархія зараз існує така лише тому, що кавкази ще цуценята. Чи будуть вони намагатися домінувати коли їм буде по 2-3 роки хтозна. Плюс суки час від часу тічкують, ходять вагітні та народжують цуценят. Тож декотрі з собачників кажуть що на цій почві (всплеск гормонів, переподіл території під майбутнє потомство тощо) і можуть бути проблеми. Інші кажуть, що проблем бути не повинно, якщо суки зростали у зграї змалечку... Я не знаю кому вірити. Зараз шукаю інформацію на цю тему.
АлександраЯ Майстриня форуму
Ваше ім'я : АлександраЯ Місто, область : Харьков Повідомлення : 1873 Дата реєстрації : 19.06.2015 Вік : 61 Нагороди :
Росава, дякуючи Вам, Вашим собачкам та неймовірно красивим фоточкам, тема ожила! Дуже гарні тваринки, пост 368 фото №2 "умилило", козюлька:))) така славна під наглядом красунь! Поверталась не один раз, щоб полюбуватись. Дякую за позитив!
Mari Silk Перламутр форуму
Ваше ім'я : Марина Місто, область : Київ Повідомлення : 2605 Дата реєстрації : 26.08.2014 Вік : 54 Нагороди :
байкджорінг і по-трохи таки тренуємось (чисто для себе)
Я с нем. овчаркой так ездила и на лыжах каталась и на санках
Росава пише:
Інші кажуть, що проблем бути не повинно, якщо суки зростали у зграї змалечку...
Не факт, начнется половое созревание, если есть "альфы", будут пробовать силы на пост короля. А там уже получается несколько сценариев развития событий... Мне очень помогли книги Мычко и форум "саоборда". С Мычко, правда, я не везде согласна... Я очень много времени потратила, чтоб понять, как думает алабай (кавказ), совсем не так, как большинство пород...
Mari Silk Перламутр форуму
Ваше ім'я : Марина Місто, область : Київ Повідомлення : 2605 Дата реєстрації : 26.08.2014 Вік : 54 Нагороди :
Дети играли в снежки, дочку совсем замесили Собака вся на нервах, закрыла её торсом ещё и навалилась, чтоб та неразумная овца опять не встала, а тож закидают опять. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
АлександраЯ Майстриня форуму
Ваше ім'я : АлександраЯ Місто, область : Харьков Повідомлення : 1873 Дата реєстрації : 19.06.2015 Вік : 61 Нагороди :