|
| Автор | Повідомлення |
---|
Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.15 8:41 | |
| 18 Января – Крещенский Сочельник 18 января вечером православные отмечают Крещенский Сочельник. Канун дня Крещения Господа Бога или Богоявления, называется сочельником. Как это часто бывает на Руси, языческие традиции тесно переплелись с православными обрядами. С Крещенским Сочельником связано много народных примет и поверий. В старину, например, на стол ставили чашу с водой, чтобы увидеть Крещение Господне. При этом говорили: "ночью вода сама колыхнется", – это и было знаком. Если в полночь вода в чаше действительно колыхнулась, бежали смотреть "разверстые небеса" – о чем открытому небу помолишься, то сбудется. Согласно поверьям, в ночь перед Крещением выходит нечистая сила. Именно поэтому на Руси в Сочельник было принято купаться в прорубях, чтобы обезопасить себя от нечисти. В деревнях под Крещение старушки и девушки собирали снег со стогов. Старушки – для того, чтобы отбеливать холстину, считалось, что только этот снег может сделать ее белоснежной. А девушки – для того, чтобы отбеливать кожу и становиться красивее. Верили, что, умывшись этим снегом, девушка становится очень привлекательной. Кроме того, крещенский снег по поверью мог даже в засушливых колодцах сохранить воду на весь год. Снег, собранный в крещенский вечер, считали целебным, им лечили различные недуги. Крещенский сочельник – это строгий пост. В этот день постились и ели сочиво, т.е. постную кашу, овощные блины, медовые оладьи, пекли сочни с ягодами. Из риса, меда и изюма готовилась кутья. А вообще в пищу пригодно все овощное, каши, чай, компот, хлеб. Но все очень скромно. Также по традиции, накануне этого праздника все особенно тщательно убирают дома, стараясь вымести всю скопившуюся даже в самых дальних углах пыль. Несмотря на обилие всевозможных обрядов и традиций, корнями уходящих в языческое прошлое, наш народ всегда считал более важной религиозную сторону праздника. Поэтому большую часть сочельника все же старались провести в храме. Крещенский Сочельник – это вечер-приготовление перед большим православным праздником, который называется Богоявление Господне Крещение. Этот праздник православной церкви, принадлежит к числу двунадесятых. Празднуется 6 января ст. ст. (19 января нов. ст.). В этот день вспоминается крещение Иисуса Христа Иоанном Предтечей (Крестителем) в реке Иордан. (Греческое слово, переданное на славянский и затем русский языки словом "крещение", более точно следует переводить словом "погружение". Иоанново Крещение было собственно очистительным омовением. Христианское же крещение понимается как взятие на себя креста). Крещение Иоанна Крестителя имело смысл духовно очищающего действия. Поэтому, когда Иисус Христос пришел креститься, Иоанн стал удерживать Его, говоря: "Мне надобно креститься от Тебя". Праздник Крещения также называется праздником Богоявления – так как в этот день Бог явил Себя явственно миру в трех лицах Своего Божества: Бог Сын – Иисус Христос принимал крещение в Иордане, Дух Святой нисшел на Него в виде голубя, Бог Отец засвидетельствовал Иисуса Христа гласом с неба. Всенощное бдение праздника Крещения состоит из великого повечерия, литии, утрени и первого часа. В этот день будет совершаться первое Великое освящение воды – Агиасма. Воду освятят в храмах, в колодцах, реках и озерах. Если человек по каким-либо серьезным причинам не может пойти на службу или живет в тысяче километров от ближайшей церкви, он может прибегнуть к целительной силе простой воды, взятой из обычного водоема в крещенскую ночь, хотя собственно святой такую воду считать нельзя. На праздник Крещения Господня вода в храмах освящается по особому чину – великим Иорданским освящением и называется крещенской. Есть такое греческое слово – "агиасма", переводится оно как святыня. И отношение к ней, к великой святыне, должно быть особое. Вкушается она натощак, по ложечке, по чуть-чуть. Встал человек, перекрестился, испросил благословение у Господа на начавшийся день, умылся, помолился и принял великую агиасму. Если предписан приём лекарства натощак, то сначала принимают святую воду, а за ней и лекарство. А уж потом завтрак и прочие дела. Подвижники христианского благочестия называют освященную воду лучшим лекарством от всех духовных и телесных недугов. Часто духовники "прописывают" своим приболевшим чадам крещенскую водичку – каждый час по ложечке, с верой, конечно, а без веры хоть полканистры выпей. Ею и умывать больного можно, и постель кропить. Правда, женщинам в критические дни принимать крещенскую воду не благословляется. Но это если женщина в остальном здорова. А если она больна, то даже сие обстоятельство роли не играет. Крещенская вода да будет ей в помощь! Считается, что святая вода не портится, поэтому ставить в холодильник её не надо. Православные хранят её в Красном углу, рядом с иконами. Кроме того, капля святыни море освящает. Можно взять обыкновенную, неосвященную воду и добавить туда капельку крещенской, она вся и освятится. Категорически возбраняется, забирая святую воду или принимая её, ссориться ругаться, допускать неблагочестивые поступки или мысли. От этого святая вода теряет святость, а зачастую попросту разливается.Ввиду важности совершившегося в наступающий день события в жизни Иисуса Христа, Церковь установила строгий пост, дозволив употребление в пищу только сочива. В этот день обычно едят постную кашу (сочиво), овощи, чай, компот, хлеб. Главное, чтобы все было скромно, без излишеств. Сочиво обычно готовили из риса, меда и изюма. Особенность Богослужения этого праздника составляет великое освящение воды, совершаемое в сочельник, после литургии. В некоторых церквах водоосвящение бывает еще на реках, источниках и озерах, куда священнослужащие выходят крестным ходом, который называется ходом на Иордан, в воспоминание крещения Иисуса Христа в реке Иордане.
|
| | | Віктор71 Куратор форуму
Ваше ім'я : Віктор Місто, область : Львів Повідомлення : 4299 Дата реєстрації : 18.08.2014 Вік : 53 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.15 11:03 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) |
| | | SergeyK Куратор форуму
Ваше ім'я : Сергей Колесников Місто, область : Донецкая область Повідомлення : 2788 Дата реєстрації : 17.11.2014 Вік : 45 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.15 17:37 | |
| Репутація повідомлення: 100% (2 голосів) у нас обычай , как стемнеет за воротами двора нужно разжечь небольшой костер для изгнания злых духов (так говорят), я уже солому попалил
|
| | | Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: 19 января отмечается праздник Крещения Господня или Богоявления. 19.01.15 6:49 | |
| 19 января отмечается праздник Крещения Господня или Богоявления. Праздник Крещения Господня — один из самых древних праздников христианской Церкви. Его установление относится еще ко временам апостолов. Древнее название праздника — «Епифания» — явление, или «Теофания» — Богоявление, также его называли «праздник Светов», «Святые Светы» или просто «Светы». Ибо Бог приходит в мир в этот день, чтобы явить миру Свет Неприступный. Все четыре Евангелия свидетельствуют об этом. «И было в те дни, пришел Иисус из Назарета Галилейского и крестился от Иоанна в Иордане. И когда выходил из воды, тотчас увидел Иоанн разверзающиеся небеса и Духа, как голубя, сходящего на Него. И глас был с небес: «Ты Сын Мой возлюбленный, в Котором Мое благоволение» (Мк. 1,9-11). Слово «крещаю», «крещу» в переводе с греческого означает «погружаю в воду». Нельзя понять смысла и важности крещения, не уяснив прежде символического и реального значения воды в Ветхом Завете. Вода — начало жизни. Именно из воды, оплодотворенной животворящим Духом, произойдут все живые существа. Где нет воды — там пустыня. Но вода же может и разрушать, и уничтожать — как водою великого потопа Бог залил грехи и разрушил зло человеческое. В память того, что Спаситель Своим Крещением освятил воду, бывает водосвятие; накануне праздника вода освящается в храмах, в самый же праздник Богоявления — в реках или других местах, где берут воду. Крестным ходом на Иордан называется шествие для освящения природных водоемов. Крещение Иоанново было символическим и означало, что как тело омывается и очищается водою, так и душа человека, кающегося и уверовавшего в Спасителя, будет очищена от всех грехов Христом. Сам Иоанн восклицал: «Идет за мною Сильнейший меня, у Которого я не достоин, наклонившись, развязать ремень обуви Его; я крестил вас водою, а Он будет крестить вас Духом Святым» (Мк. 1, 7-8). И вот к нему приходит Иисус из Назарета. Иоанн, считая себя недостойным крестить Иисуса, стал удерживать Его, говоря: «Мне надобно креститься от Тебя, и Ты ли приходишь ко мне?». Но Иисус сказал ему в ответ: «Оставь теперь; ибо так надлежит нам исполнить всякую правду» (Мф. 3, 14-15). После Крещения Христа крещение для людей уже не просто символ очищения. Здесь Иисус явил Себя миру как Христос, Сын Божий. «Я видел, я свидетельствую: Он — Избранник Божий», — подтверждает Иоанн Креститель («Мессия» по-еврейски — то же, что по-гречески «Христос», то есть «Помазанник Божий»). Богоявление открыло нам великую Божественную тайну Святой Троицы. Теперь каждый окрещающийся приобщается этой тайне, по словам Христа к Своим ученикам: «Идите, научите все народы, крестя их во имя Отца и Сына и Святого Духа» (Мф. 28, 19).
|
| | | ser-vinn Фермер
Ваше ім'я : ser-vinn Місто, область : Vinnitsa Повідомлення : 377 Дата реєстрації : 24.06.2014 Вік : 45
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 19.01.15 7:02 | |
| | | Каттеина Господиня нашого форуму
Ваше ім'я : Екатерина Місто, область : Суми, Нижня Сироватка Повідомлення : 6767 Дата реєстрації : 10.06.2014 Вік : 47 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 19.01.15 8:33 | |
| Білий берег, біла крига, Біла річка, біла мгла. Промовля водичка тихо: -Як далеко до тепла! А над нею крига тонко Раптом скрипнула нараз. То рубають ополонку: Водохреща йде до нас. І нехай мороз лютує, Хай панує біла мла. У святій воді струмує Чиста крапелька тепла
|
| | | Кася V.I.P.
Місто, область : Черкаси Повідомлення : 817 Дата реєстрації : 09.06.2014 Вік : 51
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 19.01.15 9:37 | |
| |
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 19.01.15 12:34 | |
| |
Ваше ім'я : Віктор Місто, область : Львів Повідомлення : 4299 Дата реєстрації : 18.08.2014 Вік : 53 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 19.01.15 14:39 | |
| | | толянчик 67 Фермер
Ваше ім'я : Анатолій Місто, область : м Миргород Повідомлення : 362 Дата реєстрації : 28.07.2014 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 19.01.15 16:49 | |
| З Водохрещем Вас, зі святом!
|
| | | | Михалич Ветеран форуму
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.16 6:59 | |
| Что можно делать на Крещение Господне:* нырять в прорубь, если позволяет здоровье. Крещенская вода смывает грехи и помогает очиститься; * окропить все углы дома святой водой, чтобы в семье были гармония и понимание; * можно соблюдать 18-19 января пост. * На Крещенский сочельник вся семья собирается за столом, на стол подаются лишь постные блюда. А вот 19 января на Святое Богоявление Господне уже устраивается пышный стол с различными вкусностями. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.16 7:02 | |
| Что нельзя делать на Крещение Господне:
- ссориться, ругаться, уходить из дома в гневе;
- жаловаться, сплетничать, клеветать;
- убирать, стирать, вязать и шить. Любую работу в эти дни лучше прекратить;
- после Крещения нельзя гадать, иначе перегадаешь судьбу в худшую сторону.
|
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.16 7:04 | |
| Приметы и суеверия на Крещение Господне 2016:
* Холодная и ясная на Крещение — к засушливому лету, свежая и пасмурная — к богатому урожаю.
* Если ветер 19 января будет дуть с юга — лето будет грозовым.
* По погоде 19 января судили о том, какая погода ожидает в декабре.
* На Крещение не принято кормить кур, чтобы не пришлось копать огородов.
* А три дня после Крещения не трут белья.
* Если собаки будут лаять много на Крещение — будет много зверя и дичи.
* Если пойдет снег, особенно, когда будут входить в воду, будущий год будет хлебородным.
|
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.16 8:44 | |
| |
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.16 10:45 | |
| Репутація повідомлення: 100% (2 голосів) Здавна вважається, що купання на Водохреща сприяє зціленню від різних недуг. Жорстких правил, як треба купатися на Водохреща, немає. Але, як правило, купанням є триразове занурення у воду з головою. При цьому віруючий хреститься і вимовляє “В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа!”. Водосвяття може здійснювати тільки священик – читанням відповідних молитов і триразовим зануренням хреста у воду. На водоймах для цього заздалегідь робиться ополонка – йордань – як правило, у формі хреста. Але не слід забувати, що перш ніж зайти у воду, потрібно підготувати своє тіло — розігріти м’язи. Промовити “Отче наш” і “Богородице Діво”, три рази глибоко вдихнути і сміливо зайти у воду. Перебувати у воді можна не більше пари секунд. У воді треба безперервно енергійно рухатися, наголошує лікар. Коли людина виходить з води, їй потрібно швидко одягнути халат або спортивний костюм. Людям із порушеннями мозкового кровообігу, психічними розладами, гіпертонією, шкірними хворобами, хворим на серцево-судинні захворювання, приміром ревматизм, занурюватись не варто! Зазвичай “водні джерела” (ставки, річки, озера) освячуються в саме свято Водохреща, після літургії. Зазвичай, після богослужіння 19 січня віряни купаються у водоймищі, де вирубана ополонку, є драбинка, іноді – місце для переодягання. Зазвичай віряни спеціально шиють довгі сорочки, у яких вчиняється занурення. У купальниках церква не рекомендує купатися на Водохреща. На водохресних купаннях зазвичай присутні медики. Церква застерігає від надання магічного характеру водохресному купання – це народна традиція, яка існувала у християнських народів ще до прийняття християнства на Русі. З Хрещенням Русі (у 988 році) вона поступово поширилася і серед наших предків. У греків також є така традиція – на Хрещення 19 січня прийнято занурюватися у воду. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні і духовні хвороби. У цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Здавна у народі освячену на Водохреща воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, будинки і тварин. Залишається загадкою той факт, що Водохрещенська вода не псується, не має запаху і може зберігатися протягом року. Дехто схильний вважати, що цьому сприяє срібло від хреста, який священик занурює в воду під час обряду. До Водохреща жінки намагалися не полоскати у воді білизни, бо «там чорти сидять і можуть вчепитися». Зате дівчата в освячену воду клали калину чи коралі і вмивалися, аби щоки були рум’яними. Всього до Водохреща протягом всіх свят жінки не ходили по воду, це мали робити лише чоловіки. Напередодні Хрещення святкується «Голодна кутя», або другий Святий Вечір. Увесь цей день віруючі люди нічого не їдять – постять. Сідають вечеряти, коли вже засяє вечірня зоря. На вечерю подають пісні страви – смажену рибу, вареники з капустою, гречані млинці на олії, кутю та узвар. Після вечері всі кладуть свої ложки в одну миску, а зверху – хліб, «щоб хліб родився». На другий день зранку ходять до церкви святити воду. Цією свяченою водою починається трапеза, нею ж кожен господар кропить усіх членів сім’ї, будинок, інші будівлі, криниці. За давньою традицією, церемонія освячення води відбувалася під відкритим небом, на берегах річок, струмків, озер. Ще напередодні Йордана з льоду вирубували великий хрест («Йордан») і ставили його поруч з ополонкою. Скульптурне зображення хреста встановлювали вертикально і нерідко обливали буряковим квасом, від чого воно набирало червоного кольору. Було прийнято також прикрашати хрест барвінком і гілками сосни. За радянських часів у день водосвяття в селах і містах влаштовувались багатолюдні хресні ходи до річки. Крім ікон і церковних хорогви учасники цих процесій несли запалені “трійці” – три свічки, перевиті зіллям васильків, чебриків та інших квітів. Акт водосвяття в багатьох місцевостях супроводжувався стріляниною з рушниць порожніми набоями. Одночасно у небо випускали голубів, попередньо прикрашаючи їх стрічками з кольорового паперу. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
|
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.16 10:49 | |
| |
Ваше ім'я : Екатерина Місто, область : Суми, Нижня Сироватка Повідомлення : 6767 Дата реєстрації : 10.06.2014 Вік : 47 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.16 12:24 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) 18 січня, напередодні свята Богоявління, православні християни святкують Водохресний святвечір. Вечір цього дня вважається часом великих приготувань перед святом Хрещення Ісуса Христа.
Водохресний святвечір
Головний обряд – водоосвячення. В усіх церквах проходять богослужіння, під час яких згадують тексти Святого Писання, які стосують Хрещення Господа Іоаном Предтечею. По закінченню літургії проводять обряд водоосвячення. Прийнято вважати, що в цей день будь-яка вода володіє чудотворчими силами: може зцілювати та змивати гріхи.
З давніх часів прийнято в цей день вирубувати хрестоподібні ополонки та згодом здійснювати омивання. Саме в цей день, від крижаної води ви не захворієте, а навпаки зцілитеся. У народі є вірування, що вода осячена в цей день не втрачає свої чудотворчі властивості протягом цілого року. Тому воду осячену у Водохресний вечір дбайливо зберігають та використовують лише у крайніх випадках.
Як ворожити на Водохресний святвечір?
Увечері на Святвечір дівчата збираються ворожити. Для цього магічного дійства підходять всі різдвяні й хрещенські ворожіння.
Побачення з судженим уві сні 1. Покладіть під подушку гребінець і скажіть: ” Суджений-ряджений, причешу мені голову “. Суджений з’явиться у сні і зачеше голову. 2. Візьміть наперсток солі, наперсток води, змішайте і проковтнете. Лягаючи спати, потрібно сказати: “Хто мій суджений, хто мій ряджений – той пити мені дасть”. Суджений у сні і приносить у сні пити. 3. Покладіть під подушку чотирьох карткових королів і скажіть: “Хто мій суджений, хто мій ряджений – той приснися уві сні”. Суджений сниться уві сні у вигляді якого-небудь короля.
У щирій молитві можна просити здоров’я у другий Святвечір.
А ще на другий Святвечір потрібно обов’язково зосереджено помолитися. Адже саме цими днями небо відкрите до людських благань, і Бог виконає будь-яке прохання. Головне, щоб помисли були чистими й добрими.
Народні прикмети на 18 січня:
Якщо на Водохресний вечір сніг іде – чекай доброго врожаю зернових культур Якщо дме сильний південний вітер, то літо буде дощовим, з великою кількістю гроз Якщо вночі зірок не видно, і небо похмуре, то грибів восени буде дуже мало Сильна хуртовина 18 січня – до хорошого врожаю Якщо на деревах мало снігу, то і ягід зовсім не буде. Якщо ж сніг, навпаки, вже погнув гілки на деревах – чекай багатого врожаю Повний місяць у цей день віщує розлив річок навесні Якщо випав сніг у Водохресний святвечір – прикмета до того, що рік буде врожайним Якщо хтось із членів сім’ї хворіє, його потрібно обкласти водохресним снігом, і хвороба відступить. Говорили, що такий спосіб допомагає при болях в ногах і голові. Якщо у Водохресний Святвечір скупатися в лазні, це дозволить отримати здоров’я і красу Сніг 18 січня кидали в колодязь, щоб вода в ньому не зіпсувалася Якщо в цей день на вікнах і дверях накреслити крейдою хрести, то, за прикметами, можна захиститися від нечистої сили.
|
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.16 15:46 | |
| |
| | | fixbook Душа і Муза форуму
Ваше ім'я : Светлана Місто, область : Сумская обл. г.Белополье Повідомлення : 3071 Дата реєстрації : 18.05.2015 Вік : 48 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.16 16:41 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) В Крещенский Сочельник друг другу добра желайте! Держите в ладонях волшебный полночный снег… Святою водой с души груз обид смывайте… Духовное очищенье спасает всех! Пусть будет добро в глазах и в сердцах взаимно! Ведь счастье не где-то там, а внутри у нас… В Крещенский Сочельник, в такой вечерочек зимний, Пусть греет тепло души и сиянье глаз… [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
|
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.16 18:15 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Про Хрещенський святвечір Завершальним акордом різдвяно-новорічних свят є Голодна кутя, голодний Свят-вечір, надвечір’я Богоявлення або хрещенський святвечір, який відзначається 18 січня. Увесь цей день віруючі люди нічого не їдять – постують. А вода, освячена в церкві – «вечірня вода» ( (бо освячують її у переддень Водосвяття) ) – вважається більш цілющою, ніж та, яку освячують у сам день Водохреща 19 січня. Така вода не псується; кажуть, якщо її заморозити, на її поверхні з’явиться зображення хреста. Цією ж водою, перед тим як сісти вечеряти, господар освячує усе господарство, родину, худобу та птицю. А господиня у цей час малює крейдою хрестики на дверях та вікнах дому. Усе для того, щоб лихо не чіплялося до родини. Сідають вечеряти сьогодні, коли вже засяє вечірня зоря. На вечерю подають лише пісні страви – смажену рибу, вареники з капустою, гречані млинці на олії, кутю та узвар. Після вечері всі кладуть свої ложки в одну миску, а зверху – хлібину, «щоб хліб родився».
|
| | | kAtik V.I.P.
Ваше ім'я : Катя Місто, область : г.Каменское, с.Куриловка Повідомлення : 2125 Дата реєстрації : 22.06.2014 Вік : 59 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.16 19:02 | |
| | | Татьянка V.I.P.
Ваше ім'я : Татьяна Місто, область : Шостка, Сумская область Повідомлення : 1667 Дата реєстрації : 11.11.2015 Вік : 41 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.16 19:30 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Нехай Хрещення Господнє в хату, Радості вам принесе багато, Розбудить приспані Надії, Добром і Щастям Вас засіє, Водицею окропить та любов’ю, І подарує вам міцне здоров’я! Вітаю з Хрещенням Христовим!
|
| | | Даринка V.I.P.
Ваше ім'я : Елена Місто, область : Киев, Петропавловская Борщаговка Повідомлення : 1524 Дата реєстрації : 06.01.2015 Вік : 53 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.16 21:11 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) всех с сочельником!!
|
| | | Mari Silk Перламутр форуму
Ваше ім'я : Марина Місто, область : Київ Повідомлення : 2605 Дата реєстрації : 26.08.2014 Вік : 54 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.16 21:21 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) всех с праздником! - Каттеина пише:
- Якщо дме сильний південний вітер, то літо буде дощовим, з великою кількістю гроз
В Киеве ужасно сильный северный ветер... даже собака в дом попросилась.
|
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 19.01.16 7:56 | |
| |
Ваше ім'я : Светлана Місто, область : Сумская обл. г.Белополье Повідомлення : 3071 Дата реєстрації : 18.05.2015 Вік : 48 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 19.01.16 10:50 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Пусть святая вода смоет боль и досаду, Пусть и недуг и недруг уйдут далеко, В Светлый праздник Крещенья желаю отрады, На душе и на сердце пусть будет легко! С Крещением Господним,друзья!))) [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
|
| | | верунечка Початківець
Ваше ім'я : Вера Місто, область : Россия Повідомлення : 9 Дата реєстрації : 03.01.2016 Вік : 46
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 20.01.16 11:06 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Желаю вам в великое Крещение Умыться чистой и святой водой, Чтоб получить грехов всех отпущение, Здоровье — телу, для души покой!
Пусть счастье будет долгим и безоблачным, А доброта подскажет лучший путь, Который не оставит на обочине И даст в красивый мир любви шагнуть! Автор: Ольга Теплякова
|
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.17 13:01 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) 18 января отмечается Крещенский сочельник, канун Богоявления. В этот день соблюдается строгий пост, поэтому канун Богоявления называют еще Голодной кутёй. Если в этот день метель, снег и позёмка — быть хорошему урожаю. Если звездная ночь на Крещение — будет урожай ягод, гороха и хлеба. Сильные южные ветры 18 января предвещают грозное лето, а метель на Крещение приносит метель и на Масленицу. Полный месяц в этот день обещает большой разлив рек весной.
|
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.17 17:31 | |
| Репутація повідомлення: 100% (2 голосів) |
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.17 18:32 | |
| Українці вже відсвяткували Новий рік, майже відсвяткували Різдво, а тепер на порозі стоїть нове свято – Водохреща. Господнє Хрещення відзначають кожного року 19 січня. З наближенням свята українці починають лізти до Інтернету чи питатись у своїх бабусь: що ж можна, а що не можна робити у цей день? Найважливіше, що дуже треба зробити, - це примиритися з рідними, не скандалити та не провокувати конфліктів. В день Водохреща людина відчуває силу волі і силу духу, занурюючись з головою в крижану воду. Потрібно три рази перехреститися і зануритися зі словами: «В ім'я Отця і Сина, і Святого Духа». Окрім цього, на Водохреще набирають Святої води, адже саме вона довгий час не буде псуватися, і буде зцілювати та «чистити» нас від негативних емоцій. Також у цей день категорично не можна плакати, адже можна пролити сльози до наступного свята. За словами бабусь, ні в якому разі не можна прати – так ми оскверняємо воду. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
Ваше ім'я : Марина Місто, область : Київ Повідомлення : 2605 Дата реєстрації : 26.08.2014 Вік : 54 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.17 20:42 | |
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.17 20:57 | |
| З вечерею усіх смачною, з Йорданською святою водою! Щоби Ісус, що охрестився, Завжди в потребі заступився.
За весь Ваш рід і за родину, За нашу неньку Україну, Щоб гості з’їхались бажані, Христос хрестився у Йордані!
|
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 19.01.17 6:28 | |
| |
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 19.01.17 10:23 | |
| | | Alex_reni V.I.P.
Ваше ім'я : Александра Місто, область : Одесская обл.г.Рени Повідомлення : 834 Дата реєстрації : 06.10.2016 Вік : 51 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 19.01.17 17:57 | |
| | | afanasevvv66 Постоялець
Ваше ім'я : Виталий Афанасьев Місто, область : г. Балаклея, Харьковская область Повідомлення : 108 Дата реєстрації : 24.06.2015 Вік : 57
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 20.01.17 8:39 | |
Ваше ім'я : Виталий Афанасьев Місто, область : г. Балаклея, Харьковская область Повідомлення : 108 Дата реєстрації : 24.06.2015 Вік : 57
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 20.01.17 8:42 | |
| |
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 20.01.17 11:45 | |
| |
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 20.01.17 12:00 | |
| Михалыч СПАСИБО!!!
|
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.18 12:18 | |
| | | Slonik V.I.P.
Ваше ім'я : Виталий Місто, область : Харьков Повідомлення : 809 Дата реєстрації : 14.02.2017 Вік : 61 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.18 12:40 | |
| | | smiler_07 Фермер
Ваше ім'я : Николай Місто, область : Сумская обл. Кролевец Повідомлення : 536 Дата реєстрації : 06.02.2016 Вік : 54 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.18 12:51 | |
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 18.01.18 21:34 | |
| | | Slonik V.I.P.
Ваше ім'я : Виталий Місто, область : Харьков Повідомлення : 809 Дата реєстрації : 14.02.2017 Вік : 61 Нагороди :
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 19.01.18 5:00 | |
| Тема: Re: Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня 19.01.18 9:09 | |
| |
| | | | Водохресний Святвечір і свято Хрещення Господня | |
|
Схожі теми | |
|
| Права доступу до цього форуму | Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
| |
| |
| |