|
| |
Автор | Повідомлення |
---|
Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: ПОЗДРАВЛЯЛКА 08.07.16 9:17 | |
| ...в этой теме предлагаю поздравлять со всеми праздниками, которые не прописаны уже в созданных темах, а также со значимыми с Вашей точки зрения событиями на любые темы...
|
| | | Михалич Ветеран форуму
Ваше ім'я : Михалыч Місто, область : Полтава Повідомлення : 40130 Дата реєстрації : 08.06.2014 Вік : 57 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 08.07.16 9:18 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) День родини Український День родини відносно молоде свято і відзначаєтся з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня. Родина являє собою організовану соціальну групу, а її представники пов’язані між собою не тільки спільністю побуту, але і взаємною моральною відповідальністю, а також соціальною необхідністю, яка зумовлює потребу суспільства в духовному і фізичному самовідтворенні, звідси, мабуть і пійшов вираз: сім’я - осередок суспільства . Звичайно ж, сім’я належить до найважливіших суспільних і державним цінностям. Деякі наукові теорії стверджують, що саме форма сім’ї могла протягом багатьох століть визначати загальний напрям еволюції основоположних макросоціальних систем. Для дітей родина - це своєрідне середовище, в якому у дитини складаються умови його психічного, фізичного, інтелектуального та емоційного розвитку. Для дорослої людини вона є джерелом реалізації цілого ряду його потреб. Необхідно відзначити, що в міжнародному співтоваристві День сім’ї засновано Генеральною Асамблеєю ООН ще в 1993 році і відзначається 15 травня, в Росії існує «День сім’ї, любові та вірності», який також відзначається 8 липня.
|
| | | Татьянка V.I.P.
Ваше ім'я : Татьяна Місто, область : Шостка, Сумская область Повідомлення : 1667 Дата реєстрації : 11.11.2015 Вік : 41 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 08.07.16 9:22 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Семья – это дружба, стабильность, уют. Семья – это место, где верят и ждут. Где примут любого, поймут и простят, Где правят улыбка и любящий взгляд. В семье разделяют всегда всё на всех: Проблемы, удачи и радостный смех. Так будьте же крепкой счастливой семьёй, Тогда вас печаль обойдёт стороной! [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
|
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 08.07.16 9:23 | |
| |
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 08.07.16 9:49 | |
| Репутація повідомлення: 100% (2 голосів) На свете есть люди, которых ты просто любишь. Просто так. Не за что-то. Тебе хорошо от одной мысли, что они существуют. Они могут быть очень далеко, в других городах, даже в других странах, но ты знаешь, что они тоже тебя любят. Просто так.
|
| | | Віктор71 Куратор форуму
Ваше ім'я : Віктор Місто, область : Львів Повідомлення : 4299 Дата реєстрації : 18.08.2014 Вік : 53 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 08.07.16 9:56 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) З святом всіх Щастя всім вашим родинам!!!
|
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 10.07.16 8:09 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) |
Ваше ім'я : Віктор Місто, область : Львів Повідомлення : 4299 Дата реєстрації : 18.08.2014 Вік : 53 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 10.07.16 9:18 | |
| Всіх рибалок з святом! Ні хвоста,ні чешуі!
|
| | | Slavamaz Справжній фермер
Ваше ім'я : Ярослав Місто, область : Ужгород, Закарпаття Повідомлення : 1057 Дата реєстрації : 20.02.2016 Вік : 45 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 10.07.16 9:46 | |
| Вітаю всіх любителів поплавка і не тільки.. Ну і тебе, Віктор, в першу чергу, як основного рибалку форума..
|
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 10.07.16 11:14 | |
| Репутація повідомлення: 100% (3 голосів) |
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 02.08.16 10:42 | |
| День Повітряно-десантних військ (День ПДВ) Сьогодні важко уявити собі професійну армію без військ швидкого реагування, які в будь-яку хвилину готові до висадки з повітря і швидкого розгортання в географічно віддалених районах тилової зони противника з метою максимального військового посилення наступального, оборонного чи дістабілізаціонного ефекту. Повітряно-десантні війська або сили ПДВ - спеціалізований і унікальний рід військ, днем народження якого вважається дата 2-го серпня. Саме в цей день, в далекому 1930-му році, в ході військових навчань під Воронежем, що проводився Московським військовим округом, був десантований перший парашутно-десантний підрозділ з 12-ти чоловік. Блакитні берети, так ще називають цих, по істині славних солдатів, безстрашні і міцні воїни, гроза для будь-якого потенційного противника. За свою багаторічну історію забезпечили безліч блискучих перемог в умовах жорсткої дисципліни, почуття плеча і високої бойової підготовки. На теренах колишнього Радянського Союзу Повітряно-десантні війська були задіяні практично в усіх збройних конфліктах і забезпечували досить вагому підтримку всієї Радянської Армії, обростаючи самими неймовірними легендами і наводячи справжній жах на супротивника. Все це давалося дуже дорогою ціною, ціною власного життя, але ця ціна, яку десантники платили за наше мирне небо та збережені життя цивільного населення своєї держави. Не дарма ПДВ вважаються і справжньою армійською елітою. За даними проекту DilovaMova.com, бойова підготовка військ, це не тільки бездоганне володіння будь-яким видом зброї, рукопашний бій і стрибки з парашутом. Це передові інтелектуальні технології ведення бою в найжорсткіших умовах, стратегія і тактика максимального військового ефекту із застосуванням мінімальної кількості власних сил для досягнення поставлених тактичних завдань. У День ВДВ ми приєднуємося до привітань і поздоровлень на адресу наших десантників, частин обслуговування і забезпечення, на адресу навчальних центрів та військових інститутів, штабів і підрозділів, бажаючи їм завжди і у всьому бути на висоті!
|
| | | Сергей Викторович Початківець
Ваше ім'я : Сергей Викторович Місто, область : Черкассы Повідомлення : 95 Дата реєстрації : 18.07.2014 Вік : 46
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 02.08.16 12:59 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Всех сыновей войск дяди Васи поздравляю с праздником, крепкого здоровья, мирного неба [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
|
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 13.08.16 12:13 | |
| Всесвітній день шульгиСучасний світ створений для людей, які все роблять правою рукою. Письмове і кухонне приладдя, двері і замки, комп’ютерні миші і багато іншого для праворуких. Решта пристосовуються. На щастя, ліворуких школярів вже не примушують писати правою, але і в даний час зустрічаються деякі батьки, вихователі або навіть вчителі, які намагаються перевчити «неправильну дитину». Всесвітній день ліворуких вперше відзначали 13 серпня 1992 за ініціативою британського Клубу ліворуких, створеного в 1990 році. Цього дня лівші всього світу прагнуть привернути увагу виробників товарів до необхідності враховувати і їхні зручності, влаштовують різноманітні заходи і змагання. Проте головною стурбованістю Клубу ліворуких Великобританії є те, що в багатьох школах країни дітей-лівшей як і раніше прагнуть перевчити до письма правою рукою, що викликає психологічні стреси і знижує успішність учнів. На Русі до лівшей ставилися підозріло. Їм навіть забороняли надавати свідчення в суді. Вважалося, що шульгою був сам диявол. А в радянських школах маленьких лівшей переучували в обов’язковому порядку. Психологи говорять, що всі ці люди володіють сильним характером і потужним творчим потенціалом. За даними статистики, близько 10% населення - лівші. Список відомих людей, які все робили «однією лівою», вражає - Марк Твен, Леонардо да Вінчі, Мікеланджело, Бетховен, Сергій Рахманінов, Пол Маккартні і Рінго Старр, Мерилін Монро, Роберт Де Ніро. Ліворукими були Юлій Цезар та Олександр Македонський, Наполеон і Карл Великий, Уінстон Черчілль та Жанна Дарк, і навіть три президенти США - Рональд Рейган, Джордж Буш-старший, Білл Клінтон. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
| | | Даринка V.I.P.
Ваше ім'я : Елена Місто, область : Киев, Петропавловская Борщаговка Повідомлення : 1524 Дата реєстрації : 06.01.2015 Вік : 53 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 13.08.16 19:04 | |
| - Михалыч пише:
- А в радянських школах маленьких лівшей переучували в обов’язковому порядку
т совершенно верно, помню линейкой по руке били...
|
| | | Mihalich61 Кроликовод форума
Ваше ім'я : Владимир Місто, область : Литвиновка . Киевская обл. Украина. Повідомлення : 392 Дата реєстрації : 08.12.2015 Вік : 62
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 14.08.16 11:21 | |
| |
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 12.09.16 9:05 | |
| День комп’ютерника і програміста - неофіційне свято програмістів, що відзначається на 256-й день року. Число 256 (два у восьмому ступені) обрано тому, що це кількість чисел, які можна виразити за допомогою одного байта. У високосні роки це свято потрапляє на 12 вересня, в невисокосного - на 13 вересня. Найчастіше слово «програмування» і все, з ним пов’язане, асоціюється у звичайної людини тільки з персональним комп’ютером, проте це не так. Практично кожен електронний пристрій - від пульта дистанційного керування до складних промислових верстатів з програмним управлінням - свого часу пройшли через руки фахівців з програмування. Ми щогодини стикаємося з плодами праці програміста. Дивимося ми телевізор, чи слухаємо радіо, чи розмовляємо по телефону - ми користуємося тим, що створив програміст. Мабуть, жодна професія не охоплює так широко сфери нашого життя. І хоча поки що це свято цілком і повністю віртуальне, плоди труда наших славних програмістів вельми і вельми реальні. Значення професії програміста у повсякденному житті важко недооцінити. Цей рід діяльності стає все більш масовим і, в той же час, символізує авангард сучасного суспільства. В 2016 році День комп’ютерника і програміста припадає на 12 вересня.
|
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 23.09.16 9:48 | |
| Сьогодні Полтава святкує день міста! Вітаю полтавчан з святом,миру,добробуту та процвітання
|
| | | Уляна Куратор форуму
Ваше ім'я : Уляна Місто, область : УкраЇна, ЛьвІв Повідомлення : 4243 Дата реєстрації : 30.04.2015 Вік : 48 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 23.09.16 10:36 | |
| |
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 23.09.16 11:50 | |
| Віктор71, Уляна,
|
| | | Даринка V.I.P.
Ваше ім'я : Елена Місто, область : Киев, Петропавловская Борщаговка Повідомлення : 1524 Дата реєстрації : 06.01.2015 Вік : 53 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 23.09.16 13:13 | |
| с праздником!!!!
|
| | | Mari Silk Перламутр форуму
Ваше ім'я : Марина Місто, область : Київ Повідомлення : 2605 Дата реєстрації : 26.08.2014 Вік : 54 Нагороди :
| | | | Slavamaz Справжній фермер
Ваше ім'я : Ярослав Місто, область : Ужгород, Закарпаття Повідомлення : 1057 Дата реєстрації : 20.02.2016 Вік : 45 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 25.09.16 4:20 | |
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 25.09.16 8:08 | |
| Slavamaz, День міста Ужгород відзначається в 1-у неділю жовтня. 893 рік є роком заснування цього славного міста. В 2016 році День міста Ужгород припадає на 2 жовтня.
|
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 26.09.16 20:51 | |
| |
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 26.09.16 20:56 | |
| |
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 26.09.16 21:25 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Та все нормально На вихідних було трохи святкувань.. Що правда я їздив на змагання собак по кров"яному сліду у Львівську обл., тому на гульках з приводу дня міста - не був.. У мене були свої "гульки".. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
|
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 30.11.16 13:45 | |
| Репутація повідомлення: 100% (2 голосів) День домашніх тварин
Офіційно День домашніх тварин в Україні не відзначається. Але це не привід не святкувати це добре й домашнє свято. Як сказав Антуан де Сент-Екзюпері, "ти у відповіді за тих, кого приручив". Пам’ятайте про це. І обов’язково почастуєте в цей день своїх вихованців чим-небудь смачненьким.
|
| | | | Каттеина Господиня нашого форуму
Ваше ім'я : Екатерина Місто, область : Суми, Нижня Сироватка Повідомлення : 6767 Дата реєстрації : 10.06.2014 Вік : 47 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 15.01.17 13:10 | |
| - Михалыч пише:
- 15 января почитается память святителя Сильвестра Римского, преподобных Сильвестра Печерского и Серафима Саровского. В прежние времена в этот день был Куриный праздник. 15 января чистили курятники и окуривали их смолою с девясилом.
О, то піду Вовчика порадую, ото він молодець.
|
| | | Татьянка V.I.P.
Ваше ім'я : Татьяна Місто, область : Шостка, Сумская область Повідомлення : 1667 Дата реєстрації : 11.11.2015 Вік : 41 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 15.01.17 13:57 | |
| Чистили курятники?! Чего это посреди зимы чистили курятники? Наверное после праздников занимались трудотерапией))) ...
|
| | | Каттеина Господиня нашого форуму
Ваше ім'я : Екатерина Місто, область : Суми, Нижня Сироватка Повідомлення : 6767 Дата реєстрації : 10.06.2014 Вік : 47 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 02.02.17 19:44 | |
| Останній тиждень перед Великим постом в Україні завжди був святковим. Відзначали завершення зими і готувалися до найсуворішого Великого посту, який розпочнеться у цьому році 27 лютого і триватиме до 15 квітня. Великдень у цьому році святкуватимуть 16 квітня (неділя).
Масляна має й інші назви: Масниця, Колодій, Сиропусний тиждень, Бабський тиждень. Це свято походить від старовинного язичницького свята проводів зими, що зберігалося й після прийняття християнства. Це останній, напередодні Великого посту, тиждень коли можна було справляти весілля.
В останній «смачний» тиждень перед Великим постом влаштовували народні гуляння, до яких пекли млинці. Проте народознавці стверджують, що ця традиція притаманна радше росіянам та білорусам. А в Україні здавна відзначали не Масляну, а свято Колодія, де головною стравою були вареники з сиром та сметаною.
Протягом тижня їх варили щодня, щедро поливаючи маслом і сметаною. З цього приводу казали: «Вареники доведуть, що і хліба не дадуть»! Отож, на Масляну, тобто, на Колодія, у наших пращурів споконвіку головною стравою був вареник, а тиждень, коли їли вареники з сиром, називався Сиропусним, або Бабським.
Протягом цього тижня чоловікам належало слухатися жінок і витримувати їхні збиткування. У народі Бабський тиждень завжди супроводжувався гучними народними гуляннями, веселими піснями, танцями, іграми, ярмарками, ситними частуваннями.
Завершується свято обрядовим спалюванням опудала Зими, а разом із ним — символічним прощанням зі старим роком, що зжив себе, і звільненням місця для прийдешньої весни і оновлення.
|
| | | Mari Silk Перламутр форуму
Ваше ім'я : Марина Місто, область : Київ Повідомлення : 2605 Дата реєстрації : 26.08.2014 Вік : 54 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 03.02.17 17:57 | |
| - Каттеина пише:
- Протягом цього тижня чоловікам належало слухатися жінок і витримувати їхні збиткування.
Справжнє свято! - Каттеина пише:
- А в Україні здавна відзначали не Масляну, а свято Колодія, де головною стравою були вареники з сиром та сметаною.
Дякую Каттеина, будемо знати!
|
| | | Каттеина Господиня нашого форуму
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 03.02.17 18:41 | |
| Mari Silk, отож, будемо частувати варениками і домашніх і гостей!
|
| | | Татьянка V.I.P.
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 06.02.17 17:04 | |
| |
| | | axeny Постоялець
Ваше ім'я : Оксана Місто, область : Черниговская обл. Повідомлення : 162 Дата реєстрації : 17.07.2015 Вік : 38
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 06.02.17 18:19 | |
| Репутація повідомлення: 100% (2 голосів) Танюша, спасибі, що не забули і про іменини. Не знаю як зараз називають та хрестять, чи відокремлюють імена Оксана та Ксенія, а в мене вони присутні обоє.
|
| | | Татьянка V.I.P.
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 23.02.17 11:38 | |
| | | smiler_07 Фермер
Ваше ім'я : Николай Місто, область : Сумская обл. Кролевец Повідомлення : 536 Дата реєстрації : 06.02.2016 Вік : 54 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 23.02.17 15:02 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Татьянка, Дякую,не забула ти про нас,мужчин. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]Давайте,мужики ,за нас
|
| | | fixbook Душа і Муза форуму
Ваше ім'я : Светлана Місто, область : Сумская обл. г.Белополье Повідомлення : 3071 Дата реєстрації : 18.05.2015 Вік : 48 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 23.02.17 16:02 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Дорогие и незаменимые мужчины, поздравляем вас с 23 Февраля! Мы очень ценим вашу могучую силу, крепкую защиту и невероятную выносливость. Желаю, чтобы любовь и достаток царили в ваших семьях, тепло и уют согревали душу. Пусть все дороги ведут к счастью и новым победам, любые начинания приносят отличный результат и хорошее настроение. Пусть любая вершина покоряется вашему мужеству и упорству. С праздником! [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
|
| | | | Каттеина Господиня нашого форуму
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 23.02.17 18:23 | |
| |
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 01.04.17 12:57 | |
| Во многих странах мира 1 апреля отмечается День смеха, или День дурака, в который принято разыгрывать друг друга.[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] Самая распространенная теория гласит, что День смеха появился во Франции. До 1582 года во Франции (которая в ту пору жила по Юлианскому календарю) Новый год отмечали весной – с 25 марта по 1 апреля. Затем власти решили ввести новый календарь – Григорианский, и новогодние праздники перенесли на привычное для нас время – 1 января. Однако из-за плохо развитых коммуникаций весть об этом дошла не до всех, и многие продолжали по незнанию или из упрямства отмечать Новый год по-прежнему. Образованные граждане завели обычай издеваться над невеждами: самой популярной шуткой было незаметно прицепить к спине бедняги бумажную рыбину и дразнить его Poisson d'Avril ("апрельская рыба").Однако некоторые протестантские страны, такие как Англия, Шотландия и Германия, приняли Григорианский календарь только в XIX столетии. Но в то время они уже давно отмечали ежегодный День дурака.Очевидно, что у 1 апреля более глубокие корни, ведь подобные праздники существовали и в античности, и Средневековье. В Древнем Риме в середине февраля отмечался праздник глупых. Историк Апулей считал, что в Древнем Риме первоапрельский обман был связан с праздником в честь божества смеха. Другие утверждают, что этот праздник зародился еще в древней Индии, где 31 марта отмечали праздник шуток. Исландские саги говорят, что обычай обманывать 1 апреля был введен богами в память о Скад, дочери Тиасса. Также известно, что в старину у кельтов был праздник в честь бога смеха.Есть еще одно мифическое предположение, по которому этот праздник появился благодаря неаполитанскому королю Монтерею, которому в честь праздника по случаю прекращения землетрясения преподнесли рыбу. Через год царь потребовал точно такую же. Такой же не нашли, но повар приготовил другую, похожую. Когда король распознал подмену, то не разгневался, а развеселился. С тех пор и вошли в обычай первоапрельские розыгрыши.День смеха празднуется сейчас во всем мире, но нигде не является выходным. В США его называют "праздником сердца, а не государства". Самыми популярными шутками американских школьников остается брошенный на дорогу привязанный бумажник или лист бумаги, который цепляется сзади с надписью "Пни меня". Не отстают от своих детей и взрослые. Мать может подать на стол шоколадные пирожные, внутри которых вата, или торт, заполненный тряпьем.В Германии 1 апреля считается несчастливым днем. Немцы верят, что родившийся в этот день будет невезучим. В деревнях 1 апреля не работают, не начинают новых дел, не выпускают скот из стойл. Взрослые и дети обманывают друг друга, посылая выполнять невыполнимые поручения.В Португалии День смеха приходится на воскресенье и понедельник перед Великим постом. В этот день люди бросают друг в друга мукой.Как предполагают ученые, в Украину этот праздник пришел из Германии, вероятно, в начале XVIII в. Его называли еще лживым днем, или Марией-лгуньей – одним из народных прозвищ Марии Египетской – святой, день чествования которой по старому стилю совпадает с 1 апреля. В этот день девушки обманывали парней, чтобы крутить будущим мужем.В Одессе День смеха стал официальным праздником: ежегодно здесь проводится фестиваль ''Юморина''.В День дурака устраивали розыгрыши и знаменитые поисковые системы. Так, поисковик Google в 2013 году разыграл пользователей презентацией интересного приложения Google Nose, якобы передающим запахи на персональный компьютер пользователя. В YouTube даже выложили рекламное видео новой службы. Когда только пользователь нажимал на кнопку вызова помощи, на странице всплывала фраза: "С первым апреля!". Система "Яндекс" в 2014 году "украсила" главную страницу мухами, которых можно было уничтожать нажатием клавиши.
|
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 01.04.17 12:58 | |
| Міжнародний день птахів (День орнітолога)На січень 2017 року, за даними IOC World Bird List, науці відомо 10 672 видів нині живих птахів (всього 20 344 підвидів), а також 156 видів в даний час знаходяться під загрозою вимирання.А Ви знали, що єдиний в світі птах, у якої взагалі немає крил, це Ківі. Він живе в Новій Зеландії.Температура тіла птахів на 7-8 градусів вище, ніж у людини, а серце птаха б’ється близько 400 разів на хвилину. Це під час відпочинку. І близько 1000 ударів в хвилину під час польоту! У польоті птахи здатні розвивати швидкість понад 320 км / год, наприклад це робить сокіл сапсан під час полювання. А ще вони дуже швидко бігають. Знаменитий страус розгоняється до 60 км / год. Деякі види птахів - прекрасні плавці, а самим «розумним» птахом можна назвати звичайного горобця. На 100 грам маси його тіла приходиться 4,37 грамів мозку. Для порівняння: у коня - 0,1 грама мозку на кілограм маси, а у крокодила - не більш 0,007 г / кг.Міжнародний день птахів відзначається з 1906 року 1 квітня, після підписання та набуття чинності «Міжнародною конвенцією з охорони птахів, корисних в сільському господарстві», до якої, наприклад, Радянський Союз приєднався в 1927 році.«Міжнародна конвенція з охорони птахів, корисних в сільському господарстві» була підписана 19 березня 1902 року. Її підписали уряди Німеччини, Австро-Угорщини, Бельгії, Іспанії, Франції, Греції, Люксембургу, Монако, Португалії, Швеції та Швейцарії. Вона набула чинності 12 грудня 1905 року і стала першою міжнародною конвенцією в області захисту навколишнього середовища.У 1918 році новий революційний уряд колишньої Російської Імперії поспішив приєднатися до цього поважного документу, підписавши «Міжнародний договір про перелітних птахів». Це було важливо і для того, щоб продемонструвати і зміцнити свою хитку легітимність в очах світової спільноти і було сприйнято позитивно.8 жовтня 1950 року на зміну документу 1902 року в Парижі було підписано «Міжнародну конвенцію про охорону птахів». На відміну від попереднього документа, конвенція розглядала вже всі види птахів, а не тільки корисні для сільського господарства.За традицією минулих років, в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, синичники, гоголятники та інші «пташині будиночки».В якійсь мірі це є і неофіційним святом орнітологів. Адже кому, як не їм знати особливості птахів і їх потребу в нашій про них турботі. Також цей День є хорошим приводом, щоб привернути увагу громадськості до вивчення і збереження птахів, а також поширенню наукових знань про них. Хто краще знає птахів, ніж орнітолог? Деякі видання та громадськість виступили з ініціативою відзначати професійне свято орнітологів в цей день. Проект DilovaMova.com приєднується до цієї ініціативи.Тому, хай поки що і не офіційно, але ми вітаємо всіх любителів птахів і професійних орнітологів з Міжнародним днем птахів!Успіхів вам і всім нашим пернатим!З Днем птахів!
|
| | | Slonik V.I.P.
Ваше ім'я : Виталий Місто, область : Харьков Повідомлення : 809 Дата реєстрації : 14.02.2017 Вік : 61 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 01.04.17 13:36 | |
| |
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 05.04.17 9:27 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Перша конституціяПерша українська конституція була прийнята на зборах козацтва біля містечка Тягина на правому березі річки Дністер 5 квітня 1710 року.Повна назва цього документа — «Договір та Встановлення прав і вольностей Війська Запорозького та всього вільного народу Малоросійського між Ясновельможним гетьманом Пилипом Орликом та між Генеральною старшиною, полковниками, а також названим Військом Запорозьким, що за давнім звичаєм і за військовими правилами схвалені обома сторонами вільним голосуванням і скріплені найяснішим гетьманом урочистою присягою».Пилип Орлик був близьким до гетьмана генеральним писарем, котрого після смерті гетьмана Івана Мазепи було обрано на раді старшин його наступником. Конституція Пилипа Орлика - скорочена назва документу, що визначав права і обов’язки обраного гетьмана. Ще її інколи називають Бендерською конституцією тому що вона була прийнята українським козацтвом саме біля містечка Тягина на правому березі річки Дністер, а турецька назва цого містечка — Бендери, нині це територія Молдови.
|
| | | Slonik V.I.P.
Ваше ім'я : Виталий Місто, область : Харьков Повідомлення : 809 Дата реєстрації : 14.02.2017 Вік : 61 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 05.04.17 10:07 | |
| |
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 12.05.17 22:00 | |
| Всесвітній день медичних сестер[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Цікаві факти: найбільше число медсестер в Фінляндії - на 100 000 осіб припадає 2162 медсестри. Для порівняння, на Гаїті на 100 000 осіб припадає 5 медсестер.12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. Хоча фактично святу вже більше ста років, офіційно воно було засновано тільки в 1971 році.День медичної сестри відзначається з моменту об’єднання сестер милосердя з 141 країни в професійну громадську організацію - міжнародну раду медичних сестер.Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найнтінгейл (12.05.1820 - 13.8.1910). Всесвітній день медичних сестер за рішенням Міжнародної організації Червоного хреста є саме в її честь, в день її народження - 12 травня. Тоді й сформувався стійкий стереотип: медсестра - це санітарка, яка виносить з поля бою поранених або стоїть біля операційного столу.
|
| | | Ирина Иванова V.I.P.
Ваше ім'я : Ирина Иванова Місто, область : Черкасская обл. Золотоноша Повідомлення : 1449 Дата реєстрації : 24.10.2014 Вік : 44 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 13.05.17 8:29 | |
| 13 мая - Всемирный день справедливой торговли [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]Всемирный день справедливой торговли (World Fair Trade Day) ежегодно отмечается во вторую субботу мая, а май считается месяцем справедливой торговли. Этот День, проводимый под руководством Всемирной организации справедливой торговли (World Fair Trade Organization), позволяет примерно 350 коллективам производителей и организациям справедливой торговли из 70 стран заявить о своем участии в справедливой торговле. Источник: [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]© Calend.ru
|
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 15.05.17 13:52 | |
| Міжнародний день сім’їДуже часто в сучасних сім’ях через те, що чоловік і дружина протягом дня багато часу приділяють роботі, дітям, телевізору, інтернету, хобі і т.д., наодинці подружжя проводять всього близько 4 хвилин в день.Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня (резолюція A/RES/47/237 від 20.09.1993 р.). Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї. На думку Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім’ї - єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.Будучи одним із основних інститутів суспільства, першою сходинкою соціалізації людини, сім’я розвивається та видозмінюється разом із навколишнім світом, по-своєму реагуючи на вимоги часу, відповідаючи на громадські потреби і сама формує їх.Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу!У всі часи по відношенню держави, а також по становищу сім’ї в суспільстві судили про розвиток країни. Це тому, що щасливий союз сім’ї і держави - необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян.З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона - джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини - ось мірило розвитку і прогресу країни.
|
| | | Ирина Иванова V.I.P.
Ваше ім'я : Ирина Иванова Місто, область : Черкасская обл. Золотоноша Повідомлення : 1449 Дата реєстрації : 24.10.2014 Вік : 44 Нагороди :
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 19.05.17 14:40 | |
| Репутація повідомлення: 100% (1 голос) Сегодня день пионерии!!! Поздравляю всех кто был пионером! )))
|
| Тема: Re: ПОЗДРАВЛЯЛКА 19.05.17 15:14 | |
| - Ирина Иванова пише:
- Поздравляю всех кто был пионером!
Всегда готов!
|
| | | |
| Права доступу до цього форуму | Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
| |
| |
| |